- Med så mye folk ute kan dette bli svært alvorlig

- Et enormt spenningsnivå, sier Norges ambassadør til Egypt.

- UROLIG: - Økende militær aktivitet, sier Norges ambassadør til Egypt, Tor Wennesland. Arkivfoto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
- UROLIG: - Økende militær aktivitet, sier Norges ambassadør til Egypt, Tor Wennesland. Arkivfoto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges ambassadør til Egypt er svært bekymret for situasjonen i landet. Spenningen er stor før et politiske veikart for løsning på konflikten skal legges fram.

- Det er et enormt spenningsnivå her i Egypt nå. Det er veldig mye mennesker i gatene, og begge sider i denne konflikten har urokkelige meninger som er hogget i stein, sier Tor Wennesland til NTB onsdag kveld.

Han er bekymret for det han ser på som en klar risiko for store sammenstøt.

- Med så mye folk ute i gatene i Kairo, og også i andre byer i Egypt, kan dette bli svært alvorlig, sier han. Det skal onsdag kveld presenteres et veikart for Egypts fremtid.

- Ryktene rundt denne planen florerer. Det er det alle snakker om nå, sier han. Han beskriver situasjonen onsdag kveld som «vent og se»-stemning.

- Det er kommet lite informasjon, annet enn at dette veikartet skal skissere en vei videre for Egypt. Det skal gi en beskrivelse av hvordan Egypt skal komme i en fase der de kan holde et demokratisk valg igjen, sier han.

(NTB)