UMULIG: - Strømmene er voldsomme og det er mange skip og tankere som krysser. Det var umulig for ham å lykkes, sier Bernard Barron, sjefen for Kystvaktens redningsservice i Calais, om den 23-årige afghaneren som igår prøvde å krysse Kanalen på denne farkosten. Foto: AFP/SNSM CALAIS
UMULIG: - Strømmene er voldsomme og det er mange skip og tankere som krysser. Det var umulig for ham å lykkes, sier Bernard Barron, sjefen for Kystvaktens redningsservice i Calais, om den 23-årige afghaneren som igår prøvde å krysse Kanalen på denne farkosten. Foto: AFP/SNSM CALAISVis mer

Med seks planker og et laken ville afghaneren krysse Kanalen

Drømte om et nytt liv i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 23 år gamle afghaneren var nedkjølt,  fortvilet og våt til skinnet da den franske kystvakten fant ham drivende i Den engelske kanal.

Drømmen var å dra til England for å begynne et nytt liv.

Det fortalte han dem som reddet ham fra det som virker som en sannsynlig død, etter at han ifølge Daily Mail hadde blitt oppdaget ved 14-tida i går.

Seks planker - I begynnelsen var han lei seg for å bli tatt, men så ble han glad for å være trygg, forklarte sjefen for den lokale kystvaktoperasjonen, Bernard Barron, ifølge Daily Mail.

Det var mannskapet ombord på ei ferje på vei til Dover i England som først fikk øye på mannen og deretter varslet den franske kystvakten, skriver Independent.

Den provisoriske farkosten han prøvde å ta seg over til Storbritannia med, var laget av seks planker holdt sammen med spiker, og hadde et laken som seil.

Følger drømmen De som reddet ham levnet ham knapt noen sjanse til å nå England i den skrøpelige farkosten, og heller ikke til å overleve hvis ferden hadde fortsatt.

- Det er kanskje bare 30 kilometer over, men strømmene er voldsomme og det er mange skip og tankere som krysser. Det var umulig for ham å lykkes, sier Barron ifølge Independent.

Den desperate mannen er ikke den eneste som drømmer om å krysse Den engelske kanal og skaffe seg et nytt liv.

De britiske avisene melder om flere hundre personer som har samlet seg ved Calais i Frankrike - mange av dem i håp om å komme seg til Storbritannia og søke asyl eller bli en del av den svarte økonomien der.

Ifølge Daily Mail har fire andre flyktninger fra krig og fattigdom den siste uka omkommet i området rundt Calais, i sine forsøk på å nå Storbritannia.