Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med stylist til fronten

Trine Rein med gutta på NATO-øvelse STYLIST:Trine Rein - NATOs eneste soldat med egen stylist? Her får hun hjelp av Doddy Bache. Foto: JON TERJE HELLGREN HANSEN FOSSBAKKEN I TROMS (Dagbladet): Ekte popstjerner våger seg ikke ut i skogen uten egen stylist. Med Ray Bans og militærgrønn snor, feltuniform og rosa plastnegler i bajonettlengde tok Trine Rein kommandoen under NATO-øvelsen Battle Griffin i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fin lue, men går det an å stramme den litt?

En bekymret Trine Rein skifter fra sivil til militærgrønt. To skritt bak står hennes egen stylist bevæpnet med diskré make-up-koffert. Danske Doddy Bache rykker fram og passer på at de lange, velfriserte lokkene stikker ut av lua på en alt annet enn tilfeldig måte.

- Jeg kan for eksempel ta for mye rouge på meg. Det gjør ikke Doddy - slike ting er ganske viktig når man er mye i rampelyset. Norske artister tenker ikke på sånt. De går bare på scenen med gitaren og begynner å spille. Det er ikke interessant, og derfor slår de ikke gjennom i utlandet, forklarer Trine.

Perfekt

Singelen «Torn» ligger med repeat-knappen inne på landets radiostasjoner. Når albumet «Beneath my skin» bare er en liten måned unna, er det uhørt å labbe rundt blant 15 000 soldater fra åtte nasjoner uten perfekt naturlig sminke.

Mellom blå himmel og hvite fjell raser en Bell 412 mot øvelsesområdet. Ved spakene sitter løytnant Bent Næss og blåser snø av fjelltoppene. Over intercomen snapper Dagbladet opp følgende samtale:

- Hvor fort kjører vi nå? spør Trine.

- Vi kjører ikke, vi flyr, svarer løytnant Næss.

- ÆÆÆÆÆÆÆÆÆ, er dette taktisk kjøring? hyler Trine idet helikopteret foretar en krapp manøver mot høyre.

- Nei, det er taktisk flyging, svarer løytnanten tålmodig.

Nysgjerrige

Etter landing går Trine ut blant ivrige fotografer og nysgjerrige soldater. Rotorene blåser uorden i hårpryden, men katastrofen reddes kjapt av stylist Doddy. Trine tar med seg en båndspiller for å utføre sitt egentlige oppdrag: Å være stuntreporter i panserbataljonen for øvelsesradioen Radio Rein.

Under en liten rundtur med den 40 tonn tunge Leopard-stridsvogna benytter Trine sjansen til å plaffe ned det som finnes av fotografer.

- Åh, det var deilig.

Forfremmet

Som takk for innsatsen forfremmes hun til fenrik med stjerne på skulderen og svart beret på hodet. Den aldri hvilende stylist Doddy rykker inn og retter på den uhåndterlige filtlefsa. Etter lunsjen i befalsteltet kastes Dagbladet ut av Trines manager og EMIs promotion-manager: Ingen får ta bilder når stylisten åpner kofferten for å legge lunsj-make-upen på popstjerne Trine.

- Det er viktig å ikke se ut som man skal i butikken for å kjøpe melk. Stylisten skal skape en avstand til publikum, slik at artisten blir interessant, sier Trine.

Besøket avsluttes med en tur på latrina. Utenfor står Doddy og hjelper Trine på med feltjakka. Og soldatene, de gir felttoalettet et helt nytt navn: Latrine Rein.