Donald Trump

Medarbeidere «høres redde ut»

USAs president, Donald Trump, blir stadig mer isolert og omgir seg med en stadig mer ekstrem krets av rådgivere bestående av «en straffedømt, tilhengere av QAnon-konspirasjonsteorien, en handelsrådgiver og den tidligere elskeren til en russisk agent».

ALENE: Stadig færre republikanere er villige til å støtte påstandene fra USAs president, Donald Trump, om at valget ble stjålet fra ham. Foto: REUTERS/Carlos Barria
ALENE: Stadig færre republikanere er villige til å støtte påstandene fra USAs president, Donald Trump, om at valget ble stjålet fra ham. Foto: REUTERS/Carlos Barria Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Både The New York Times og CNN beskriver et svært opphetet møte i Det hvite hus i forrige uke der deltakerne skal ha skreket til hverandre.

President Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani, den nylig benådede generalen Michael Flynn, stabssjef Mark Meadows og den omstridte konspirasjonsteoretikeren og advokaten Sidney Powell var blant dem som deltok. De skal blant annet ha foreslått å innføre unntakstilstand og ta i bruk militæret for å omgjøre valgresultatet og å beslaglegge stemmemaskiner fra delstater. Mandag var blant annet Powell tilbake i Det hvite hus.

- Kilder som er blitt vant til Trumps utbrudd gjennom fire år, har den siste uka hørtes redde ut for hva som foregår når jeg snakker med dem, skriver den kjente New York Times-journalisten Maggie Haberman på Twitter.

Seniormedarbeidere i Trump-administrasjonen skal i økende grad være redde for at Trump misbruker makta si i et forsøk på å omgjøre valgresultatet, skriver Axios.

Mer marginal og ekstrem

Trump nekter fortsatt å erkjenne valgnederlaget mot Joe Biden. Biden fikk sju millioner flere stemmer. Valgmannskollegiet stemte også med 306 mot 232 stemmer for å utrope Biden til president. Siden valget 3. november har Trump tapt utallige søksmål, omtellinger og forsøk på å presse lokale tillitsvalgte. Stadig flere republikanere har godtatt at Biden vil bli USAs neste president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer