Meddommer sier drapsdømt ikke skulle vært felt

Tore Sandberg med ny justismordsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av meddommerne som var med på å dømme Åge Vidar Fjell (55) for drap i 1990, sier nå at den ressurssvake mannen ikke burde ha vært dømt.

Tidligere denne uken ble det kjent at sikringsmyndighetene ønsker å få gjenopptatt saken mot Fjell som ble dømt til sju års fengsel og ti års sikring for å ha skutt og drept naboen Olav Fjeld i Kilebygda i Skien i 1990.

- Det som kommer til å bli offentliggjort senere denne uka, er av så oppsiktsvekkende karakter at jeg ikke har vært borti tilsvarende tidligere i de sakene jeg har jobbet med, sa privatetterforsker Tore Sandberg til NRK tirsdag.- Ikke dømt

I Weekend-utgaven av Se og Hør fredag sier jurymedlem og meddommer Berit Synnøve Pedersen at hun i alle år har følt uro for dommen mot Åge Vidar Fjell.

- Vi forholdt oss til de opplysninger som ble fremlagt i retten og drømte ikke om at politiet holdt tilbake sentrale opplysninger. Med det jeg vet nå, ville neppe Åge Vidar blitt dømt, sier Berit Synnøve Pedersen (69) til Se og Hør.

Ifølge bladet fikk verken forhørsretten, forsvarsadvokaten eller lagmannsretten vite om hendelsene som Pedersen nå har fått kjennskap til av Tore Sandberg.Tilsto

Åge Vidar Fjell tilsto drapet, men har i alle år bedyret sin uskyld. Sandberg er også kritisk til måten den angivelige tilståelsen kom på. Blant annet skal Fjell ha tilbrakt 60 timer i avhør uten advokat til stede.

Åge Vidar Fjell har sonet ferdig dommen, og bor i dag i en bolig med tilsyn.

POLITIET HOLDT TILBAKE OPPLYSNINGER:  Tore Sandberg mener saken er svært oppsiktsvekkende. Foto: HILDE LILLEJORD/DAGBLADET
POLITIET HOLDT TILBAKE OPPLYSNINGER: Tore Sandberg mener saken er svært oppsiktsvekkende. Foto: HILDE LILLEJORD/DAGBLADET Vis mer

Det er sikringsmyndighetene som skal ha tatt initiativ til gjenopptakelsen av saken. De har hatt den daglige kontakten med Fjell over flere år og kan ifølge NRK ikke forstå at han kan ha stått bak drapet.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer