<strong>FRYKTER HETS:</strong> Borgarting lagmannsrett har fått flere telefoner fra meddommere som ønsker å trekke seg, etter at dommerne som frikjente tre menn for gruppevoldtekt har fått hets. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FRYKTER HETS: Borgarting lagmannsrett har fått flere telefoner fra meddommere som ønsker å trekke seg, etter at dommerne som frikjente tre menn for gruppevoldtekt har fått hets. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Meddommere trekker seg etter dommerhets

- De blir jo redde. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har fått flere telefoner fra meddommere som ønsker å trekke seg, etter at dommerne som frikjente tre menn for gruppevoldtekt har fått hets.

Det melder NRK. Ifølge 1. lagmann i Borgarting lagmannsrett, Ola Dahl, skyldes det frykt for å selv bli hengt ut for noe lignende.

– De blir jo redde. De tenker jo naturligvis at de kanskje vil bli utsatt for noe lignende. Dette vil de ikke være med på, sier Dahl til kanalen.

I går sto en meddommer i Andrea-saken som har blitt hetset fram, og viste fram eksempler på trusselmeldinger til TV 2.

«Du er en grusom person», «Håper du blir utsatt for voldtekt» og «Hvordan kan du vise deg offentlig». Dette er noen av meldingene som er sendt de siste dagene.

– Jeg hadde aldri sett for meg en sånn spredning, og det er ikke ok, skrev meddommeren i en tekstmelding til kanalen.

I tillegg til at meddommere trekker seg, er også Domstoladministrasjonen redde for at hetsen kan føre til problemer med å rekruttere fremtidige meddommere.

– Meddommere utfører et samfunnsoppdrag. Hets og sjikane er ikke på sin plass, sa Erling Moe, kommunikasjonsdirektør i Domstoladministrasjonen, til NTB.

Mange meddommere har også avstått fra å stille på nytt. Forrige uke kom det fram at kun halvparten av meddommerne i kommunene rundt Drammen ville stille til gjenvalg.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer