TRE PERSONER OMKOM: Sjåføren slipper straff. Foto: Ned Alley/SCANPIX
TRE PERSONER OMKOM: Sjåføren slipper straff. Foto: Ned Alley/SCANPIXVis mer

Meddommerne frikjente drapstiltalt bussjåfør

Slipper også å betale erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettens to meddommere utgjorde flertallet da Stjør- og Verdal tingrett tirsdag frikjente bussjåføren som var tiltalt for uaktsomt drap på tre personer etter bussulykken i Inndalen i Verdal i november 2007.


Tingrettsdommer John Morten Svendgård mener den 52 år gamle sjåføren bør dømmes etter tiltalen, men kom i mindretall ved vurderingen av skyldspørsmålet. Aktors påstand var 75 dagers betinget fengsel.

Rettens flertall - de to meddommerne - mener at sjåføren ikke opptrådte grovt uaktsomt da bussen på glatt føre kjørte utfor veien i Inndalen i Verdal kommune i Nord-Trøndelag den 24. november 2007.

En samlet rett frifinner tiltalte for erstatningskravet som var reist av samboeren og de tre barna til én av de to kvinnene som omkom i ulykken.

Ulykken skjedde da føreren i en høyresving mistet kontroll over bussen slik at den kjørte i grøfta på venstre side av veien. To kvinner og én mann omkom.

Rettens flertall - i motsetning til fagdommeren - legger til grunn at tiltalte «tok tilstrekkelig hensyn til påregnelige problemer i svingene», og at han ikke kan bebreides for at han ikke reduserte farten ytterligere.

(NTB)