Meddømt i Krekar-saken fratas norsk statsborgerskap

Det opplyser Kunnskapdsdepartementet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kunnskapsdepartementet har instruert UDI om å trekke tilbake statsborgerskapet til mannen som er terrordømt sammen med mulla Krekar i Italia, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

PST bekrefter overfor NRK at mannen ble pågrepet i kveld.

Mannen fikk innvilget norsk statsborgerskap mens saken var under etterforskning. Mannen ble dømt til sju og et halvt års fengsel i saken der mulla Krekar fikk tolv års fengsel for terrorplanlegging.

Begge har anket dommene fra retten i den italienske byen Bolzano.

Overfor NRK viste advokat Brynjulf Risnes til statsborgerskapsloven, som sier at behandlingen av en søknad om statsborgerskap kan stilles i bero dersom søkeren er under etterforskning for et straffbart forhold som kan få betydning for søkeren.

- Det er en systemfeil hvis man får innvilget statsborgerskap mens man er mistenkt for et alvorlig straffbart forhold, sa Risnes.

Kunnskapsdepartementet skriver i pressemeldingen at UDI ikke kjente til den italienske straffesaken da de behandlet søknaden om statsborgerskap, og saken ble derfor ikke oversendt kunnskapsdepartementet for vurdering og avgjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer