Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medel-Svensson - en fattig, gammel nettsurfer?

Sverige er et fattig land, usedvanlig rikt på de mest moderne datamaskiner. Svensken er en stakkars mann, med lav utdannelse, men usedvanlig høy forventet levealder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ser vårt naboland i øst ut, betraktet fra Brussel. EU-kommisjonens beskrivelse av utviklingen i de enkelte medlemsland de siste årene er ingen lystlig lesning for svenskene, selv om de kan rose seg av lav arbeidsledighet i forhold til andre EU-land.

Men blant de 15 EU-landene er det bare Hellas. Portugal og Spania som er fattigere enn Sverige målt ut fra brutto nasjonalprodukt per innbygger. Brutto nasjonalprodukt er summen av verdien av alle varer og tjenester et land produserer.

Høyt utdanningsnivå regnes som en forutsetning for økende velstand. Men i Sverige er bare 23 prosent av mennene velutdannet, og at tallet for kvinnenes vedkommende kommer opp i 30 prosent greier ikke å dra landet lenger opp enn til en tiendeplass på listen.

Svenske menn har med i snitt 77,5 år høyest forventet levealder av mennene i hele EU, mens kvinnene kommer på fjerdeplass med 82,1 år. Svenskene bruker trolig mye av sin lange levetid til å surfe på nettet, for PC-tettheten med 56 per 100 innbyggere er EUs høyeste.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media