Medfanger spyttet på Viggo

Den barnedrapsdømte Viggo Kristiansen er nå isolert fra medfangene på Ila landsfengsel. To ganger har han blitt spyttet på, og en kjøkkenkniv på avveier skaper bekymring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går bestemte fengselsledelsen at Viggo Kristiansen skal sitte isolert fra medfangene i helga, og at forholdene omkring den barnedrapsdømte 22-åringen skal avklares nærmere på mandag, skriver VG.

Det var Kristiansen selv som ønsket å sitte på en vanlig avdeling hvor han kan omgås andre innsatte og delta i arbeid, undervisning og fritidsaktiviteter.

Kristiansens ti medinnsatte på avdeling L er i forkant vurdert ut fra uttalelser om at Kristiansens liv kan være i fare.

- Vi tok uttalelser om at hans liv kan være truet svært alvorlig, sier fungerende fengselsdirektør Petter Haug. Haug forteller også VG at fengslet har styrket bemanningen på avdelingen med en ekstra betjent som følge av situasjonen.

Likevel er Kristiansen ved to anledninger blitt spyttet på av medfangene, sist i går ettermiddag. Han vil sitte isolert fra medfanger til mandag.

I fengslet er også en kjøkkenkniv fra et kjøkken hvor 5-6 innsatte arbeider forsvunnet. Dette ses også som en del av trusselbildet mot barnedrapsmannen. Petter Haug understreker at de ansatte ikke har hatt noe å utsette på Viggo Kristiansens oppførsel.

- Men Baneheiasaken er så spesiell at det kan ha bygd seg opp aggresjon blant de innsatte, mener han.

ingrid.sande.larsen@dagbladet.no

TRAKASSERT I FENGSLET: Viggo Kristiansen må isoleres fra sine medfanger på Ila landsfengsel i helga. To ganger er Baneheia-drapsmannen spyttet på, og en kniv er forsvunnet fra et kjøkken i fengslet.