- Medfanger trakasserer overgrepssiktet lege (56)

Forsvarer vil anke varetektsfengsling til Høyesterett.

 - ABSOLUTT BEHOV FOR BEHANDLING:  Advokat Johnny Veum er forsvarer for den overgrepssiktede legen, som Oslo ikke vil sette fri på grunn av "klart sannsynlig" fare for at han vil begå nye overgrep. ARKIVFOTO: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET.
- ABSOLUTT BEHOV FOR BEHANDLING: Advokat Johnny Veum er forsvarer for den overgrepssiktede legen, som Oslo ikke vil sette fri på grunn av "klart sannsynlig" fare for at han vil begå nye overgrep. ARKIVFOTO: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 56 år gammel overgrepssiktet lege fra Oslo kan risikere å bli sittende halvannet år i varetekt  før saken hans kommer opp i Oslo tingrett.

Legen er siktet for seksuelle overgrep, foreløpig mot 15 ungdommer, og for å ha fotografert en del av overgrepene, skriver Aftenposten.

I 1997 ble han dømt for en rekke seksuelle overgrep mot en mindreårig stedatter da hun var 12 år.

Legen ble pågrepet i sin leilighet på Majorstua i juni i fjor etter at en 15 år gammel gutt anmeldte legen for voldtekt.

Undersøkelser i leiligheten førte politiet fram til det som skal være overgrepsbilder av flere andre ungdommer.

Dop i glasset Politiet tror legen blandet dop i drikkevarer han serverte før han forgrep seg.

Politiet fikk tidligere denne uka medhold i forlengelse av fengslingstiden med seks nye uker.

Oslo tingrett mener det er klart sannsynlig at legen vil begå nye overgrep.

Politiet ønsker å holde ham i varetekt fram til straffesaken starter, mest sannsynlig etter årsskiftet. Da vil han ha tilbrakt halvannet år i varetekt.

- Trakassert av medfanger Legen hevder han blir stadig utsatt for trakassering og mobbing av medfanger. Hans forsvarer, advokat Johnny Veum, sier den siste fengslingskjennelsen skal ankes, om nødvendig til Høyesterett, fordi legen ikke får tillatelse til å bli fremstilt for psykolog.

- Han har absolutt behov for behandling. Fengselslegen har selv skrevet henvisning til psykolog ved to anledninger, sier Veum.

Ifølge Aftenposten er legen tidligere dømt for lignende forhold i Sverige.

(NTB).