Medhaug forlot møte i protest

Jan Birger Medhaug (KrF) forlot gruppemøtet i fylkestinget i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av torsdag ettermiddag eller fredag vil de endelige resultatene fra årets fylkestingsvalg foreligge. Da blir det også klart om velgerne foretrekker Medhaug framfor partiets fylkesordførerkandidat Ellen Solheim.

Da fylkestingsgruppen i Rogaland KrF skulle konstituere seg tirsdag, foreslo fylkesleder Kari Austerheim Silde å velge Solheim som gruppeleder og Knut Vassbø som nestleder. Da forlot Medhaug møtet, skriver Haugesunds Avis.

Medhaug opplyser til avisen at han reagerte på gruppens mangel på respekt for de nye valgreglene med mulighet for personstemmer til fylkestinget. Medhaug skal ha gjort møtedeltakerne oppmerksom på at forsamlingen ikke er offisielt valgt. Han mente derfor at de i respekt for demokratiet skal vente med å fordele verv til alt er formelt på plass.

Til tross for at Rogaland KrF vraket Medhaug som sin fylkesordførerkandidat på grunn av voldtektsanklager, var Medhaug førstekandidat på partiets valgliste til fylkestinget. Medhaug medgir at det likevel ikke ser ut til at han vil få et sentralt verv i det nye fylkestinget.

Tidligere leder i Vindafjord KrF, Tove Elise Frøland, reagerer på at fylkestingsgruppen konstituerer seg før de vet hvem som er valgt inn. Frøland har meldt seg ut av KrF i protest mot behandlingen av Medhaug. Tirsdag meldte hun seg inn i Høyre. Medhaug vil ikke si noe om sin framtid i partiet.

(NTB)

<B>GIKK: Jan Birger Medhaug.