Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medhaug nektet å be om unnskyldning

Kvinnen som hevder seg voldtatt av Jan Birger Medhaug for ti år siden, fikk aldri noen unnskyldning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens bistandsadvokat er svært fortørnet over det bildet som ble tegnet av saken i enkelte medier i går.

- Det framstilles som om min klient ikke forsto at hun var blitt utsatt for et overgrep, men det gjorde hun absolutt. Allerede dagen etter hendelsen i Medhaugs hjem lørdag 9. januar 1993, tok hun kontakt med ham og ba om et møte for å snakke om det som hadde skjedd, sier Hege Salomon. Ifølge Salomon ønsket ikke Medhaug å møte kvinnen søndag, men mandag traff de to hverandre.

- Medhaug ønsket ikke å unnskylde eller beklage det som hadde skjedd, sier Salomon. Kvinnen ønsker ikke selv å kommentere enkelthetene i saken.

- Dette er en sak for politi og påtalemyndigheter, og den hører hjemme i rettsapparatet, ikke i media, sier kvinnen til Dagbladet. Anmelderen og Medhaug har vært kjærester, men kvinnen, som er sterkt troende, har alltid ment at samleie er noe som hører til ekteskapet.

- Min klient føler at hun har gjort det helt klart at hun ikke ville det som skjedde, sier Salomon.

Utover dette ønsker ikke Salomon å kommentere hvorvidt hennes klient øvet verbal eller fysisk motstand den kvelden voldtekten skal ha funnet sted. Etter det Dagbladet kjenner til hadde ingen av de to involverte drukket alkohol da hendelsen fant sted.

Kvinnen anmeldte 22. desember i fjor Jan Birger Medhaug for voldtekt etter straffelovens paragraf 192.

- Voldsbegrepet i voldtektsparagrafen skal tolkes vidt. Enhver maktanvendelse mot fornærmedes kropp rammes av loven. Det innebærer alt fra å holde fast til slag og spark, sier Hege Salomon.