Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medhaug vedtok reglene selv

Sex-anmeldelsen mot Jan Birger Medhaug sjokkerer KrF i deres viktigste fylke. Den betrodde partiveteranen var selv med på å vedta reglene han nå felles av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tydelig preget av saken, kalte ledelsen i Rogaland KrF inn til pressekonferanse i Stavanger i går.

- Vi understreker på det sterkeste at vi ikke tar stilling til skyldspørsmålet i denne saken. Men vi forholder oss til partiets regler, sier fylkesleder Kari Austerheim Silde.

I november 2000 vedtok KrFs landsstyre retningslinjer for overgrepssaker. Der ble det slått fast at en person som blir etterforsket for seksuelle overgrep, som hovedregel ikke bør ha tillitsverv i partiet.

Det var Rogaland KrF som presset på for å få vedtatt reglene, og Jan Birger Medhaug var selv med på å stemme dem gjennom.

Den 51-årige karmøybuen har vært et sentralt partimedlem i en årrekke. Han er fylkesvaraordfører i Rogaland, sitter i kommunestyret på Karmøy og var tidligere fylkesleder i partiet i seks år.

Medhaug, som er ugift og barnløs, har vært sentral i helsepolitikken og var tidligere ansatt som helse- og sosialsjef i Sveio kommune.

Som fylkesvaraordfører har han vært politiker på heltid. Nå står Jan Birger Medhaugs lange politikerkarriere i fare.