- Medhjelper-siktet hadde telefonkontakt Kristiansen

I forkant av Øyer-drapet.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte tidligere denne uka huset i Øyer der den drepte mannen bodde.
Foto:   Thomas Rasmus Skaug
UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte tidligere denne uka huset i Øyer der den drepte mannen bodde. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene som er siktet for medvirkning til Øyer-drapet, hadde telefonkontakt med den drapssiktede kameraten i forkant av drapet, skriver VG.

Politiet pågrep tirsdag mannen i 20-årene som de betegner som en god bekjent av den etterlyste Kim Andreas Kristiansen. 23-åringen er siktet for å ha drept sin stefar Bjarte Hansen i Øyer i Oppland.

Mannen i 20-årene er siktet for medvirkning til drapet og for falsk forklaring.

VG skrev onsdag at politiet har gjennomgått mobiltrafikken til den drapssiktede, og natt til torsdag var mobilaktiviteten uvanlig stor. Etter det VG får opplyst, er den siktede en av dem som hadde telefonkontakt med den drapssiktede i forkant av drapshandlingen.

Det var også på bakgrunn av telefonkontakten at mannen ble kalt inn til avhør av politiet, skriver avisen.

Samtykket Mannen var inne til et kort avhør onsdag og har samtykket til varetektsfengsling. Han kommer til å bli framstilt for varetektsfengsling i en såkalt kontorforretning torsdag.

- I dette ligger det ikke noe erkjennelse av skyld, men en forståelse av at han er involvert i en meget alvorlig sak, som vil ta tid å etterforske, sier mannens advokat Lorentz Stavrum til avisen.

Stavrum sier til NTB at politiet ikke på langt nær er ferdig med avhørene.

- De kommer til å fortsette torsdag og kanskje videre også. Han sitter i Lillehammer, men hvor han skal være fremover blir avgjort torsdag, sier advokaten.

Etter det VG har fått opplyst, skal kameraten ha kjørt liket av den drepte til stedet hvor 58-åringen ble funnet i et brennende bål torsdag i forrige uke.

Framskritt Konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdal politidistrikt gikk ikke inn på slike detaljer da han møtte pressen onsdag, men la ikke skjul på at pågripelsen av den drapssiktede 23-åringens kamerat er et betydelig framskritt.

Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen i Lillehammer gjentok på pressemøtet oppfordringen til 23-åringen om å melde seg.

- Etter at hans bekjente nå er pågrepet og bidrar i saken, oppfordrer vi ham på nytt, og enda sterkere nå, til å melde seg for politiet, sa han.

(NTB)

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen. Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer