Media beordres bort fra flyktningtog i Ungarn

Politiet har sperret av området rundt togstasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ungarsk politi sperrer av området rundt togstasjonen i Bicske og beordrer all presse bort fra stedet der et tog med flyktninger holdes tilbake, melder NTB.

Politiet har nå erklært området for en «operasjonssone», ifølge Reuters.

- Flyktningene roper «Ikke dra fra oss!» mens media skyves bort fra toget, skriver James Mates i ITV på Twitter.

Vil til Vesten Et stort antall flyktninger har de siste dagene oppholdt seg på stasjonen i hovedstaden Budapest. De ønsker å dra videre til Østerrike og Tyskland, men har blitt sittende i Ungarn fordi myndighetene mener de ikke har de nødvendige papirene.

Ungarn er styrt av en sterkt høyreorientert innvandringsfiendtlig regjering. De har lovet at landet skal være fritt for flyktninger innen 15. september.

VIL IKKE GÅ AV: Flyktninger nekter å forlate toget, som står på Bicske stasjon. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB Scanpix
VIL IKKE GÅ AV: Flyktninger nekter å forlate toget, som står på Bicske stasjon. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Flere hundre flyktninger stormet i morges et tog som de ble fortalt skulle frakte dem til den østerrikske grensa. Men da de nådde Bicske, som ligger ca. 40 km fra Budapest, ble de kommandert av toget. Flere fryktet at de ville bli fraktet til flyktningleirer, og la seg ned i skinnegangen.

Pressen på stedet ble vitne til at en småbarnsfamilie ble fjernet fra skinnegangen med makt av ungarsk politi.

La på sprang Noen la på sprang ut på jordene i nærheten, mens andre tvang seg om bord på toget igjen. Ifølge Reuters ble noen av dem som hadde ligget i skinnegangen, satt på en buss og sendt til flyktningleiren som ligger i nærheten.

Nå står altså toget på Bicske stasjon, mens media blir fjernet fra stedet av opprørspolitiet.

- Vi spør hva som nå vil skje med dem. Uansett hva det er, vil det ikke være noen kameraer til stede for å fange det, skriver James Mates i ITV.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram