- Media for slemme med kongefamilien

STAVANGER: Publikum og media frontkolliderer når det gjelder omtalen av kongehuset. - For lite kritisk, mener mange journalister. - Alt for kritisk, synes den jevne mann og kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men i presseorganisasjonene er det ingen som ser rødlyset blinke og vil mane til mer godord i spaltene om kongefamilien.

- Nei, media må gjøre jobben sin, uavhengig av hva publikum måtte mene. Og det er grunnleggende for journalister å være kritiske til makten, framholder generalsekretær Per E. Kokkvold i Norsk Presseforbund overfor Dagbladet.

Arrangørene av Media 2000 i Bergen i juni har fått Opinion til å kartlegge publikums og journalisters syn på omtalen av kongehuset. Opinion har også spurt om partene stoler mest på prinsesse Martha eller Se og Hør etter oppslaget som fikk prinsessen til å beskylde ukebladet for å skrive usant.

Knuser Se og Hør

37 prosent av de spurte blant publikum mener media er for kritisk, mens bare åtte prosent mener media er for lite kritisk overfor kongehuset. Blant journalistene var det bare 15 prosent som mente omtalen var for kritisk, mens hele 23 prosent ønsket mer kritisk søkelys mot de kongelige.

Når det gjelder Martha mot Se og Hør, er dommen knusende mot bladet. Bare fem prosent blant publikum og ni prosent blant journalistene stoler mest på Se og Hørs versjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer