Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mediedekningen er helt ekstrem

Rune Øygards bror mener pressen har en vanskelig oppgave med å få fram hele bildet i overgrepssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Det er to domstoler i denne saken her, det er denne domstolen og det er folkets domstol, sier Rune Øygards bror, Rolv Kristen Øygard.

Etter at vitnemålet hans er vel overstått i Sør-Gudbrandsdal tingrett i dag, påpeker han at han mener pressen har en stor utfordring i denne saken.

- Jeg føler at dere har en vanskelig oppgave med å gi et referat som gir hele bildet, sier han.

- Kan vi tolke deg dithen at du ikke er fornøyd med mediedekningen?

- Det har jeg ingen formening om, sier Rolv Kristen Øygard, som også er ordfører for Senterpartiet i Skjåk kommune.

- Helt ekstrem Generelt synes han pressedekningen har vært voldsom.

- Den har vært helt ekstrem i omfang, sier Rolv Kristen Øygard, men ønsker heller ikke å ha noen formening om hvorvidt overgrepssaken fortjener så stor dekning.

Skjåk-ordføreren sier også syntes det gikk greit å vitne, men medgir at det ikke er noen en spesielt hyggelig situasjon å sitte i vitneboksen med sin bror på tiltalebenken.

- Det er ikke noe ønske, sier Rolv Kristen Øygard, som fra vitneboksen beskrev ei tøff tid siden broren ble siktet for seksuell omgang med ei mindreårig jente:

- Jeg føler jeg har blitt mange år eldre på ett år. Det går sterkt inn på mange. Arbeidskapasiteten min har blitt redusert, jeg har større problemer med å konsentrere meg. Det har satt varige sår.

- En del av sjargongen Fra vitneboksen sa han også at han er skuffet over brorens seksualiserte Skype-dialog med jenta, noe han nå går tilbake på.

- Jeg sa at hvis han har brukt noen spesifikke ord, ville ikke jeg ha brukt de samme ordene, sier han.

Broren mener også at flere av ordene og uttrykkene broren brukte i denne chatten kan forklares med at han har vokst opp med en kjærlig familiesjargong.

Rune Øygard har blant annet spurt fornærmede på Skype om hun ville gifte seg med ham. Da var jenta 14 år gammel.

- Det hadde vi fra far. Det var en del av sjargongen vår, «jenta mi» og «kjæresten min» og slikt, sa Rolv Kristen Øygard i retten.