Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mediemogul pågrepet i Moskva

Den russiske medieeieren og forretningsmannen Vladimir Gusinskij er pågrepet i Moskva. Gusinskij eier blant annet Russlands ledende uavhengige TV-stasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for riksadvokatens kontor bekreftet tirsdag ettermiddag at Gusinskij var pågrepet og skulle avhøres. Påtalemyndigheten har ti dager på seg til å ta ut en formell siktelse mot ham.

Gusinskij leder finans-imperiet Most, der Media-Most er et datterselskap. Avisene og TV-sendingene har ofte vært kritiske til president Vladimir Putin, blant annet når det gjelder håndteringen av Tsjetsjenia-konflikten.

Russiske nyhetsbyråer meldte at Gusinskij er mistenkt for omfattende bedrageri og underslag av minst ti millioner dollar av den russiske statens penger.

For bare en måned siden ble Media-Most, i likhet med en rekke andre redaksjoner i Moskva, utsatt for en razzia fra «skatteinspektører». Væpnede, maskerte menn trengte seg inn redaksjonslokalene til flere kritiske medier.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media