Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mediene kan være for kjappe

Kokkvold mener mediene er for raske til å kaste seg på saker der aktivister har et sympatisk formål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, vil ikke utelukke at mediene er for raske til å kaste seg på saker der aktivister har et aktverdig, humanistisk og sympatisk formål.

Dagbladet skriver i dag om pelsbonden i Oppland som mener friske dyr har blitt byttet ut med skadede og brukt i «Nettverk for dyrs frihets» dokumentasjon av dyremishandling på pelsfarmer.

Saken fikk stor oppmerksomhet mot slutten av august da NRK viste et innslag på Søndagsrevyen.

Dyrevernernes undersøkelser endte med at 45 norske pelsfarmer ble politianmeldt.

Ikke nøye
- Det kan skje at mediene ikke er nøye nok med å sjekke og dobbeltsjekke både tekst og bilder. I «Vær varsom-plakaten» gjelder de samme aktsomhetsregler for bilder som for annet stoff. Jeg vil ikke avvise at mediene, i slike saker hvor man mener å avdekke kritikkverdige forhold, er for kjappe, sier Per Edgar Kokkvold til Dagbladet.

Dersom forfalsking av bevis oppdages, mener Kokkvold at det slår tilbake.

- Ikke bare på mediene, men også på de som står bak slike forfalskninger. Når slike falsknerier blir avslørt, bidrar det til å svekke partens troverdighet. Det er medienes oppgave å avdekke sannheten, sier Kokkvold til Dagbladet.no.

Motstridende
Rune Ellefsen i Nettverk for dyrenes frihet mener bevisene som legges frem av pelsbonden er fabrikkert og beskylder pelsnæringa for bevisst å svekke dyrevernaktivistenes troverdighet.

- Når man spør seg om hvem som kunne ønsket å svekke vår dokumentasjon, faller mistanken på pelsnæringa eller noen som støtter de, sier Ellefsen.

Ellefsen mener at dyrevernerne ikke har noen grunn til å skulle fabrikkere bevis og viser til at de har både bilder og videoer fra den aktuelle gården i Oppland. Dyreverngruppen har i ettermiddag lagt ut nye videoklipp på bilde- og videodelingstjenesten flickr for å understøtte denne påstanden.

- Denne historien er ikke over. Så lenge det er så stor divergens mellom partene vil mediene fokusere på dette, sier Kokkvold som er trygg på at mediene ikke gir seg før sannheten er kommet for en dag.

TROVERDIGHET: Per Edgar Kokkvold mener det medienes oppgave å avdekke sanneheten. Foto: Scanpix
TROVERDIGHET: Per Edgar Kokkvold mener det medienes oppgave å avdekke sanneheten. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling