HEMMELIGHETSFULL: Thorbjorn Jagland sier han er overrasket over at norske medier ikke har hatt fokus på fredsprisvinneren. Foto: EPA
HEMMELIGHETSFULL: Thorbjorn Jagland sier han er overrasket over at norske medier ikke har hatt fokus på fredsprisvinneren. Foto: EPAVis mer

- Mediene ser ikke hvem som får prisen

Det sier Nobel-leder Thorbjørn Jagland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Norske Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland sier at norske medier ikke ser hvem som får Nobels fredspris for 2011.

- Jeg gleder meg til fredag, sier Jagland til NTB på telefon fra Strasbourg.

- Det er en viktig pris, og jeg tror den vil bli anerkjent. Jeg er nesten litt forbauset over at norske medier ikke har sett dette. Hvis man følger med i virkelig internasjonale medier, er jo dette midt i bildet, sier komitélederen om prisvinneren for 2011 som blir kunngjort fredag.

Også de to foregående årene har Den Norske Nobelkomiteen overrasket verdensopinionen med valg av prisvinnere. I 2009 var det USAs president Barack Obama som fikk prisen, mens utdelingen i 2010 gikk til den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo.

Ifølge Jagland har ikke årets prosess for å komme fram til vinnerkandidaten vært vanskeligere eller lettere enn tidligere. Det har heller ikke vært problematisk å følge opp de to foregående utdelingene.

- Jeg tror årets pris vil være veldig viktig. For meg personlig vil det være en stor ære å annonsere prisvinneren. Jeg tror det vil bli ansett som en veldig viktig pris, sier han, men understreker samtidig at komiteen gjennom årene har hatt mange forskjellige typer vinnere.

(NTB)