Riksrett mot Donald Trump

Medier: Han skal forsvare Trump

John Eastman ferdig i jobben etter en tale på et Trump-arrangement. Nå skal Trump hente ham inn i forsvarsteamet sitt.

INN I TEAMET: John Eastman (i hatt) skal ifølge Reuters inn i Trumps forsvarsteam. Her med Trump-advokat Rudy Giuliani. Foto: REUTERS/Jim Bourg
INN I TEAMET: John Eastman (i hatt) skal ifølge Reuters inn i Trumps forsvarsteam. Her med Trump-advokat Rudy Giuliani. Foto: REUTERS/Jim Bourg Vis mer
Publisert

Ifølge Reuters vurderer USAs president Donald Trump å ansette jussprofessor John Eastman i teamet som skal forsvare ham i riksrettssaken.

Overfor Reuters ønsker Eastman ikke å kommentere saken, annet enn:

- Hvis presidenten ville spurt meg om jeg kunne tenke meg å hjelpe ham, ville jeg definitivt tenke på det, sier han.

John Eastman snakket på et Trump-arrangement 6. januar, samme dag som Kongressen ble stormet. Der skal Eastman ha kommet med grunnløse påstander om valgfusk - noe som kostet ham jobben.

PÅ TWITTER: Donald Trump la ut en tale på Twitter etter at han ble dømt til riksrett. Video: Twitter Vis mer

Ferdig i jobben

Som konsekvens av onsdagens tale er han altså ferdig som professor ved Chapman University i California, etter sterke reaksjoner fra kollegaer og elever. Det skriver Los Angeles Times.

160 fakultetsmedlemmer skal ha skrevet under på et brev som ber lederne ved universitetet om å ta grep. Eastman skal sammen med skolens ledelse ha blitt enige om at han er ferdig i jobben.

I en uttalelse onsdag sier Eastman at det var med blandede følelser:

- De som signerte brevet, skapte et så fiendtlig miljø for meg at jeg ikke lenger ønsker å være en del av fakultetet, heter det ifølge avisa.

Gunnløse anklager

Eastman skal under talen 6. januar ha kommet med grunnløse anklager om hemmelige mapper inne i stemme-maskinene, som han hevder dyttet valgresultatet i Demokratenes og Joe Bidens favør.

Eastman representerte også Trump da han i forrige måned offisielt utfordret valgresultatet.

Magasinet Forbes skriver at Eastman overfor dem kaller det nevnte brevet krenkende, men at han ønsker skolen lykke til videre.

Det ble onsdag kveld, en uke før Trump går av som president, vedtatt i Representantenes hus at han skal stilles for riksrett, tiltalt for å ha oppildnet til opprør.

Trumps advokat gjennom lengre tid, Rudy Giuliani, skal ifølge amerikanske medier lede forsvarsteamet.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer