Medier: Tilstår drap på journalist

Ifølge flere brasilianske medier har minst en av de to siktede tilstått drapet på den britiske journalisten Dom Phillips og makkeren hans Bruno Pereira.

BRASIL: To menn har tilstått drapene på den britiske journalisten Dom Phillips og makkeren hans Bruno Pereira. Video: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge de brasilianske TV-kanalene CNN Brasil og Band har en person tilstått å ha drept den britiske journalisten Dom Phillips og makkeren hans Bruno Pereira.

De avdøde var i et urfolksområde i Amazonas da de forsvant. Ifølge Band har han tilstått å ha partert dem og brent likene.

Mannen er en av to siktede. Den andre skal være broren hans. De brasilianske mediene meldte først at begge hadde tilstått, men har onsdag kveld endret dette til at minst en av dem har tilstått drapet.

Mannen som tilstod skal ha forklart at Phillips og Pereira tok bilder av dem mens de fisket etter en forbudt fiskeart i Amazonas, og drepte dem for å bli kvitt bevisene.

Flere andre personer skal være mistenkt for medvirkning, skriver Brad.

Brasils president meldte tidligere denne uka at det var gjort funn av to lik i forbindelse med leteaksjonen etter Phillips og Pereira. Likene er ikke identifisert.

Den ene av de siktede ble pågrepet forrige uke, og har sittet fengslet siktet for ulovlig våpenbesittelse. Den andre ble pågrepet tirsdag, skriver Band.

Phillips og Pereira forsvant for elleve dager siden, da de skulle besøke et urfolkssamfunn i Vale do Javari i Amazonas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer