Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medier/Kultur

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. John G. Bernander (47)

NRK-sjef

2003: 1

2002: 2

2001: 2

Øker seertallene og styrker NRKs posisjon som den dominerende rikskringkaster og nasjonalkanal ved hjelp av masse sport, slitesterk gullrekke i helgene og motprogrammering. Utklasser hovedkonkurrenten TV 2. Men i den offentlige debatt er kringkastingssjefen, Høyres tidligere wonderboy, forbausende lite til stede.

2. Kjell Aamot (54)

Konsernsjef Schibsted

2003: 2

2002: 1

2001: 1

2000: 1

Schibsteds toppsjef sliter med papiravisene og ergrer seg over lønnsfesten i TV 2, men gjør lykke på Børsen. Pengemaskinen VG taper i opplag og omsetning - mens tante Aftenposten etter årevis med nedskjæringer og innstramminger nå satser på det tabloide kortet: Å bli mindre for å kunne vokse. Men papirmedienes problemer blir oppveid av nettutgavenes positive utvikling. Fortsatt det suverent største mediekonsernet i Norge.

3. Kåre Valebrokk (63)

TV 2-sjef

2003: 3

2002: 10

2001: 3

2000: 2

Ranet nærmest til seg Kanal 24, men har fått sin straff gjennom radiokanalens elendige utvikling. Satser hardt på realityserier og har fått flere unge seere, men taper stort i konkurransen med NRK. Fikk nærmest offentlig refs av konsernsjef Aamot for det høye lønnsnivået blant TV 2-medarbeiderne. De hevder på sin side at Valebrokk er blitt mer opptatt av bunnlinja enn av nyhetsjournalistikken.

4. William Nygaard (61)

Adm. direktør i Aschehoug

Ny på lista

Sloss drabelig, men tapte den høyverdige kampen for fortsatt bokbransjemonopol mot konkurranseminister Morten Meyer. Er kanskje den viktigste nettverksbygger på Sehesteds plass. Tydelig og synlig. Trolig den forlegger som har størst autoritet i Bok-Norge.

5. Sune Nordgren (56)

Sjef for Nasjonalmuseet for kunst

Ny på lista

Samler Arkitektmuseet, Samtidsmuseet, Industrikunstmuseet og Nasjonalgalleriet under sin ledelse, og har sammen med styreleder Christian Bjelland gjennomført første fase av fusjonen. Svenske med stor innkjøpskraft og høy profil utad. Det setter ham i en posisjon de fleste i Kunst- og Kultur-Norge må forholde seg til.

1. John G. Bernander.
2. Kjell Aamot.
3. Kåre Valebrokk.
4. William Nygaard.
5. Sune Nordgren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media