ANGREPET: Medina ble angrepet med egg av muslimske ungdommer, på grunn av navnet sitt. Foto: Claus Bech / BT
ANGREPET: Medina ble angrepet med egg av muslimske ungdommer, på grunn av navnet sitt. Foto: Claus Bech / BTVis mer

Medina angrepet med egg av muslimske ungdommer

Ungdommene reagerer på at popstjerna kaller seg det samme som Islams hellige by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Lørdag holdt den danske popstjerna Medina gratiskonsert i Ishøj byhave, men konserten ble avbrutt da 15-20 ungdommer med innvandrerbakgrunn begynte å kaste egg på henne.

Det skal ha vært en protest mot at popstjerna kaller seg Medina, som er en hellig by i Islam.

Skjelte ut eggkasterne Medina kom ifølge danske BT med følgende tirade til de eggkastende ungdommene:

- Det er noen her som mangler oppdragelse. Jeg synes oppriktig synd på dem som har kommet hit i dag for å ha det fint og så «fucker» dere det opp på denne måten. Det er fair at dere ikke liker musikken min og at dere kommer og kaster «fucking» råtne egg, eller hva det er. Men foreldrene deres, de burde skamme seg! Det er «fucked up» oppførsel!

Medina høstet applaus fra publikum for sitt utbrudd mot eggkasterne. Hun fullførte også konserten.

- Ikke praktiserende muslimer Medina er en av Danmarks største popstjerner og vant prisen som beste danske artist under fjorårets MTV Music Awards. Hennes virkelige navn er Andrea Fuentealba Valbak, men hun bruker kunstnernavnet Medina. Hennes mest populære video på Youtube, You and I, har nesten ni millioner treff.

Reaksjonene etter eggkastingen har vært sterke i Danmark. I dag gikk nestlederen i Islamsk Trossamfund ut og sa at ungdommene ikke er praktiserende muslimer.

- Hvis det var praktiserende muslimer, ville de ikke ha befunnet seg på en konsert med en lettkledd popsangerinne og der det serveres alkohol, sier Kraman Shah.

Han avviser også at det skal være noe problem for muslimer at noen kaller seg Medina, som er Islams nest helligste by etter Mekka.

- Profetens by er så høyt hevet over hva en person kan symbolisere. Det er en avgrunn mellom de to ting, de kan ikke sammenlignes. Islamsk trossamfunds offisielle holdning er at man kan kalle seg hva man vil.

Frykter utarting Nå frykter enkelte dansker at saken skal utvikle seg. Danmark var som kjent landet der Muhammed-karikaturene ble trykket i avisa Jyllandsposten, som siden skapte sterke reaksjoner blant muslimer verden over.

Tidligere folketingspolitiker, Jacob Haugaard, reagerer sterkt på angrepet på popsangerinnen.

- Jeg vet fanden meg ikke hva som skjer oppe i hodet på dem. Er det en ny Muhammed-sak, eller hva? De skal holde kjeft og holde seg vekk, hvis de ikke vil høre på musikken. Og selvsagt må Medina kalle seg hva hun vil, sier Haugaard til BT.

Haugaard jobber nå som kunstner og har følgende råd til den 27 år gamle popstjerna:

- Hun skal bare fortsette som hun har begynt. Ved å ti stille. Jo mer du rører i driten, dets mer lukter den.

Her kan du se video av eggkastingen og Medinas utbrudd mot ungdommene.