Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medisin mot farlig barne-virus

Hundrevis av små barn, de fleste under ett år, havner hvert år på sykehus etter å ha blitt smittet av det farlige RS-viruset. Nå kommer en medisin som kan gjøre tilværelsen lettere for barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye medisinen, som består av kroppens eget motstoff mot viruset (antistoff), må tas før barnet blir smittet. For å opprettholde effekten, må behandlingen gjentas månedlig gjennom hele vinteren, som er er den perioden legene mener smittefaren er størst.

RS-viruset (Respiratorisk syncytialt virus) gir feber, hoste, surkling i brystet og pipende, rask pust. Det rammer helst barn under to år, men bare 1 prosent blir så syke at de havner på sykehus. For tidlig fødte barn og barn med kroniske sykdommer er spesielt utsatt for smitte av RS-viruset, skriver Aftenposten.

En undersøkelse i USA viser at antallet innleggelser av alvorlig syke barn med RS-virus er halvert etter bruk av medisinen.

(NTB)