«Medisinsk samleie» med pasient (18)

SKIEN (Dagbladet): Den sextiltalte legen (56) hadde livlig fantasi og forsøkte seg som nyskaper i legeformularer: Han la fram en kontrakt for en pasient (18) der det gikk fram at de skulle ha «medisinsk samleie».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skal ha blitt alvor: I Skien og Porsgrunn tingrett i går fortalte den gråtende pasienten at legen hadde hatt sex med henne mens hun lå på undersøkelsesbenken med maske på.

Hun kom til legen på grunn av et armbrudd - og endte som «forsøkskanin» i et fingert testopplegg av det kvinnelige kondomet Femidom. Ved siste «forsøk» skal legen ha ført penis inn i henne.

- Jeg klarte ikke å gjøre motstand med en gang, men så fikk jeg sparket ham vekk.

Fortsatt har hun mareritt og psykiske problemer etter hendelsen.

Vrangforestillinger

- Jeg var psykisk syk og led av vrangforestillinger. Det jeg gjorde med kvinnen, er legeetisk helt uforsvarlig, har tiltalte forklart for retten.

Han innrømmer at prevensjonstesten bare var et påfunn. Men han nekter for å ha hatt samleie med henne og hevder han brukte en dildo i stedet. Noe hun ikke var klar over fordi hun hadde maske på.

Den 56 år gamle legen står tiltalt for å ha misbrukt sin stilling for å skaffe seg sex med seks kvinner. Noen føler at de var kjærester med ham - andre at de ble presset til legesex.

På vårparten i 1999 ble den 18 år gamle jenta spurt om hun kunne tenke seg å arbeide for ham. Legen la fram papirer, tilsynelatende fra Statens helsetilsyn, om forsøksprosjektet.

Lovet penger

- Jeg ble lovet mellom tolv og sytten tusen kroner for å delta. Jeg hadde en kjæreste og trodde at forsøket kunne skje med ham. I kontrakten sto det at jeg skulle være med på «et medisinsk samleie». Da jeg reagerte og sa nei, strøk han dette, fortalte pasienten for retten i går.

Legen foretok temperaturmålinger i skjeden til kvinnen hver gang hun deltok i «testen». Ifølge vitnet brukte han seinere en større gjenstand - før det skal ha endt med samleie.

Først etter mange måneder fortalte hun om skrekkopplevelsene til kjæresten. Seinere gikk hun til en ny lege, fikk psykologhjelp og anmeldte sexlegen i Porsgrunn.