Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medlem av den såkalte Manson-familien anbefales løslatt etter nesten 50 år

Men det er ikke sikkert han slipper fri.

KAN BLI LØSLATT: Bruce Davis kan slippe ut av fengsel. Foto: Joe Johnston / The Tribune of San Luis Obispo via AP, File / NTB scanpix
KAN BLI LØSLATT: Bruce Davis kan slippe ut av fengsel. Foto: Joe Johnston / The Tribune of San Luis Obispo via AP, File / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En løslatelseskomité i California anbefaler at Bruce Davis – en tilhenger av seriedrapsmannen Charles Manson – slippes fri.

Den nå 74 år gamle Davis møtte i sin 31 løslatelseshøring onsdag. Selv om komiteen anbefaler løslatelse, er det slett ikke sikkert at Davis blir en fri mann.

Fire ganger tidligere har Californias guvernører satt foten ned. Det er den sittende guvernøren Jerry Brown som til sjuende og sist avgjør om 74-åringen skal løslates. Tidligere komiteer har kommet fram til at Davis ikke lenger er noen trussel mot allmennheten.

Davis soner en livstidsdom for drap på musikeren Gary Hinman og stuntmannen Donald Shea i 1969, da han var en del av den såkalte Manson-familien.

Charles Manson ledet den sektlignende «familien», som sto bak flere bestialske drap i California på 1960-tallet.

Drapsorgien hadde blant annet som mål å utløse en rasekrig i USA. Den mest kjente ugjerningen var drapet på den gravide skuespilleren Sharon Tate og flere andre personer i 1969.

Davis var ikke med på disse drapene

Manson selv er i dag 82 år gammel og ble behandlet på sykehus for alvorlig sykdom før han ble overført til fengsel igjen.

Han har sittet i fengsel i rundt 50 år. Manson ble opprinnelig dømt til døden, men straffen ble omgjort til livstid i fengsel da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media