Medlemmene forlater Frp, går til Høyre og Ap

- Vi har hatt tidvis vekst og litt frafall, sier Frp-leder Siv Jensen.

MISTER MEDLEMMER: Her er Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiets (Frp) landsmøte 2012 på Gardermoen.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
MISTER MEDLEMMER: Her er Siv Jensen på talerstolen på Fremskrittspartiets (Frp) landsmøte 2012 på Gardermoen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Arbeiderpartiet har det siste året opplevd stor medlemsvekst, men Fremskrittspartiet har mistet medlemmer for andre år på rad, ifølge en kartlegging i Dagsavisen.

Høyre har det siste året hatt en medlemsvekst på over 19 prosent. Arbeiderpartiet har hatt en medlemsvekst på over 13 prosent. Også småpartiene Venstre og Senterpartiet kan vise til en relativt stor medlemsvekst, skriver Dagsavisen.

Fremskrittspartiet har i dag nesten 10.000 flere medlemmer enn for ti år siden, men veksten har stagnert. De siste to årene har partiet hatt en svak nedgang i antall medlemmer. Det eneste partiet som sliter mer med å holde på medlemmene er Kristelig Folkeparti.

- Vi har hatt tidvis vekst og litt frafall, sier Frp-leder Siv Jensen. Fjoråret var turbulent, mener hun.

Men hun tror ikke nedgangen i antall medlemmer kan ha noe med 22. juli-terroren å gjøre.

- Gjennom mange år var det nesten bare vi som hadde vekst. Da var det de andre som sto stille. Nå har vi stagnert mens andre vokser, sier Jensen.

Den største veksten i Frps medlemstall kom tidlig på 2000-tallet. Da var Carl I. Hagen partileder. Fra 2000 til 2006 økte partiet medlemstallet med 7.757 personer.

Fra 2006, da Jensen overtok ledervervet, og fram til i fjor, har partiet hatt en økning i antall medlemmer på 2.729. Fra 2009 til 2011 har antall medlemmer falt.

(NTB)