«Medlemmene trodde ikke på konseptet»

Det er ikke enkelt å drive et selskap der medlemmene ikke tror på varene de selger, mener Jørn Tagge, tidligere styreformann i T5PC. Han har fremdeles tro på ideen bak selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  I starten var hovedproblemet at fokus bare var en kommende intern aksjetrading. Så de første 30 000 som ble med, kom med på bakgrunn av at den aksjen skulle gå opp i verdi. Vi hadde tro på at de første 30 000 var lojale mot selskapet siden de var aksjonærer, og at de ville kjøpe våre produkter. Der tok vi skammelig feil, og det er litt av hovedgrunnen til at vi ikke klarte det. Omsetningen var overhodet ikke i nærheten av hva vi budsjetterte med, sier Tagge. Han var styreformann fram til i høst.

-  Var T5PC noe annet enn et luftslott?

-  Betegnelsen på en pyramide er at det eneste du tjener penger på er verving. Vi hadde et teleselskap og tjente penger på det. Vi hadde et datterselskap som solgte såpe. Vi hadde en full webshop med over 2000 produkter som solgte elektronikk og så videre. Så i forhold til betegnelsen pyramide, så var ikke dette noe luftslott. Medlemmene tjente penger på å omsette varer og tjenester.

Produkter

-  Men var ikke hovedfokus rettet mot aksjesalg og ikke varesalg?

-  I utgangspunktet var det jo det. Styret, det vil si blant andre meg selv, vi ble hentet inn for å skaffe produkter. Vi hadde kanskje en noe mer tradisjonell tenkemåte på måten vi skulle selge produkter, den fungerte ikke så godt sammen med gründerne som var mer nettverksmarkedsførere. De hadde tro på sin modell og vi hadde tro på vår, og det ble litt interne gnisninger underveis. Det er også en av grunnene til at vi står her vi gjør i dag, sier Tagge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.