-  Medlems-listene i WGI er gull verdt

Personopplysninger til 220 000 nordmenn er den virkelig store verdien i pyramiden World Games, som ledelsen nå vurderer å selge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener Erlend Bullvåg, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen i Bodø. Han har fulgt pyramiden tett siden starten, og sier nå at salget av WGI kan være en strategi fra ledelsens side for å komme ut av en uunngåelig kollaps.


Da kan listene - med navn og informasjon om spillevanene til kanskje opptil 220 000 nordmenn - være den største verdiene eierne kan få ut av selskapet, mener Bullvåg
.

Fire investorer

Mandag meldte ledelsen i World Games at fire potensielle investorer har tatt kontakt det siste året for å forhandle om kjøp av World Games Inc.

Den australske toppsjefen Greg Kennedy hevder selskapet hadde en omsetning på 12 milliarder kroner i 2004. Men ingen har kunnet vise hvor store verdier som faktisk er i selskapet, og ingen regnskaper er kjent.

Det spekuleres nå om salget av WGI er en bevisst strategi der ledelsen går ut av selskapet, samtidig som de kommer med nye løfter om at medlemmenes virtuelle verdier snart vil bli omdannet til reelle aksjeposter.

- De største verdiene i selskapet er jo fiktive. Det ligger nok litt verdier i gamblingspillene, men den vesentligste verdien ligger i medlemslisten. Det er aktører i spillemarkedet som ønsker å få kontakt med folk som de vet vil være med i slike spill og ta risiko, sier Bullvåg.

Kopi av pass

WGI-konseptet sitter inne med mye informasjon om sine medlemmer. Aktive medlemmer må sende kopi av pass eller førerkort på faks til De nederlandske Antillene. I tillegg skal senteret I.S.S. (WGI KYC Services Division) ha en kopi av en fersk regning på strøm, husleie eller liknende.


I tillegg leverer medlemmene bank- og kredittkortnummer til WGI når de bruker spilletjenestene.

Siden høsten 2002 har selskapet sagt at det vil være børsnotert innen få måneder. På en lederkonferanse i Oslo i februar gjentok Kennedy løftene.

Bullvåg sier løftene har liten verdi for frustrerte WGI-ere.

Dødsspiral

- De har gått med i et nettverk der medlemmene sjøl er verdien. Desto flere medlemmer, desto større verdier. Det er umulig å vite hva et sånt selskap nå kan være verdt. Med de små mulighetene medlemmene har til å få ut sine penger, er verdien lik null. Fiktive verdier blir ikke mer reelle av børsnotering, og det vil ikke løse noen likvide problemer. WGI hadde tidlig symptomer på at inntektene kom fra rekruttering av nye medlemmer. Når i tillegg WGI ikke fikk rekruttere i store markeder som USA og Canada og andre land, kom de inn i en dødsspiral, sier Bullvåg.

VARSLET KOLLAPS: Medlemslistene til WGI vil være interessante for flere grupper, sier førsteamanuensis Erlend Bullvåg.
LØFTER: WGI har lovet sine medlemmer reelle aksjeposter siden 2002. I februar gjentok toppleder Greg Kennedy løftene. Nå vurderer han å selge.