VOKSER: Høyre vokser som aldri før. Bare hittil i år har partiet fått like mange medlemmer som i hele fjor. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VOKSER: Høyre vokser som aldri før. Bare hittil i år har partiet fått like mange medlemmer som i hele fjor. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Medlemsboom for Erna

Hittil i år har Høyre fått like mange medlemmer som i hele fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Til helga er det landsmøte i Høyre. Med datalagringsdirektivet ryddet unna som den absolutt vanskeligste saken før landsmøtet, var det en optimistisk partileder som i går avholdt pressekonferanse på Stortinget.

Høyre-boom
Det var en stolt Erna Solberg som kunne skryte av en voldsom medlemsvekst.

- Vi har fått like mange nye medlemmer så langt i år som i hele 2010. De kommer også i deler av landet der vi ikke har hatt særlig støtte på lang tid, sier Solberg stolt til Dagbladet.

Så langt i år teller partilederen 2500 nye medlemmer i Høyre og 770 nye medlemmer i Unge Høyre. Også 2010 var et godt år etter en dårlig periode året før.

Tøffe nominasjoner
Solberg er selvsagt særdeles godt fornøyd med den nye tilveksten, og forteller at det merkes lokalt at mange har lyst å bidra aktivit.

- I stor grad er det mange som har stilt seg til rådighet for partiet. Vi har i år hatt mange tøffe nominasjonskamper rundt i landet, også langt nede på listene, sier hun.

Partiet hadde foran forrige kommunevalg drøye 8000 kandidater landet over. I år er tallet over 9000.

Hun viser til at det i de seinere årene har vært en høyere terskel for å melde seg inn i politiske partier i Norge. Like fullt har både Unge Høyre og senior-delen av Høyre steget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi så en stund at gjennomsnittsalderen på medlemmene økte år for år. Det som er betryggende er at vi vet at folk lever lenger, sier partilederen.

- Men det er jo fint at det nå kommer flere yngre til, legger hun til.

Senior-Høyre
Solberg står også hardt på at det var Høyre som var først ute med senior-politikk.

- Det ble mye omtale da Carl I. Hagen skulle starte senior-politikk. Men det er jo bare tull at det var han som startet det. Vi i Høyre har hatt en senioravdeling i 20 år, og nå kommer enda flere avgåtte byrådsledere og andre for å være med. Seniorene har blitt en stadig sterkere politisk faktor. I Bergen er det de som driver valgkampstanden fram til klokka 15 hver dag, sier Solberg.

Ernas våte drøm
Like før Høyres landsmøte avslører partileder Erna Solberg at hun har en «våt drøm» om at Høyre skal vinne halve kongeriket og at hun også skal få KrFs støtte til et borgerlig samarbeid.

- Jeg har en våt drøm om at vi bør nærme oss at 50 prosent av befolkningen skal bo i Høyre-styrte kommuner, sier Solberg som gjerne vil vinne KrF-leder Knut Arild Hareide i tillegg. Venstre anser hun får å være innen rekkevidde.

- Ja, jeg ville være forbauset om de ville ende opp som støtteparti for Ap. De må jo bestemme selv, men jeg tror jo at Knut Arild Hareides oppvekst på Bømlo, som jo er et av de stedene med flest bedhus og småbedrifter, at han følger opp vestlandstradisjonen med å støtte Høyre, sier Solberg.


LANDSMØTE: Til helga er det Høyres tur til å avholde landsmøte i Oslo. I dag holdt ledelsen i partiet pressekonferanse om møtet. Her er høyreleder Erna Solberg med sine to nestleder Bent Høie og Jan Tore Sanner. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
LANDSMØTE: Til helga er det Høyres tur til å avholde landsmøte i Oslo. I dag holdt ledelsen i partiet pressekonferanse om møtet. Her er høyreleder Erna Solberg med sine to nestleder Bent Høie og Jan Tore Sanner. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer