Medlemsflom etter homo-dokumentar

Human-etisk forbund opplever en flom av henvendelser og innmeldinger etter TV 2-dokumentaren om 20-årige Bjørn Erik, som tok livet sitt fordi han var kristen og homofil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag kveld viste TV 2 dokumentaren «BE - skitne, syndige meg» om 20 år gamle Bjørn Erik Andersen fra Asker. Bjørn Erik var kristen og homofil, og i 1992 tok han sitt eget liv. Han etterlot seg en dagbok som der det kom fram at han hadde ført en indre kamp mot sin homofile legning.

Informasjonssjef i Human-Etisk Forbund (HEF) Jens Brun-Pedersen sier HEF har opplevd den rene telefonstormen etter at TV 2 viste dokumentaren om Bjørn Erik.

På mandag begynte telefonene og epostene å strømme inn til forbundet. Noen ønsker å melde seg inn i forbundet, andre ønsker bare informasjon om HEF eller utmeldingsskjemaer fra statskirken.

- Bare i løpet av de siste to dagene har vi hatt tre ganger så mange henvendelser som på ei vanlig uke, sier Brun-Pedersen til Dagbladet :på nettet.

Flere religionsundersøkelser har vist at de fleste agnostikere og ateister ikke er medlemmer av Human-Etisk Forbund, men statskirken. Derfor er ikke Brun-Pedersen overrasket:

- Når de innimellom får en gløtt inn i kirkas mørke kroker, for eksempel når de ser hvordan kirken ser på homofile, våkner de og melder seg ut.

SAVNET: Søsteren til Bjørn Erik, Mai-Britt, ved brorens minnestein sju år etter at han forsvant.