Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medlemsflukt fra SV

Flere SVere melder seg ut i protest mot regjeringens gasskraft-vedtak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at SV i går sa ja til fire år med forurensende gasskraft har reaksjonene ike latt vente på seg.

Flere utmeldt

Miljøbevelgelsen kaller det «det største miljøsviket Norge har sett».

Nå starter krigen i SV om videre regjeringsdeltakelse. Allerede i dag startet de første utmeldingene fra Sosialistisk Venstreparti i Buskerud.


- Flere medlemmer har meldt seg ut i dag, og jeg vet om flere som vurderer medlemskapet sitt nå, sier fylkesleder i Buskerud SV, Randi Benjaminsen til Dagbladet.no.

- Jeg mener smertegrensen er nådd, sier hun. 

Fylkeslederen har ikke store forhåpninger til å gjennopprette SVs miljøtroverdighet.

- Det gjenstår å se om vi må ut av regjeringen for å gjennoprette troverdigheten, sier hun.

image: Medlemsflukt fra SV

Uro om regjeringsposisjon

Ifølge flere kilder vil det på førstkommende landsstyremøte i SV komme krav om at partiet trekker seg, allerede etter et drøyt år i regjering.

Benjaminsen frykter nå flere nederlag i regjeringen.

- Offensiv deltakelse i Afghanistan og utlendingsloven til våren vil sette oss på prøve.

- Mener du SV vil klare seg i regjering om dere sender norske soldater for offensiv krigføring i Sør-Afghanistan?

- Nei, det overlever vi ikke, sier hun.

- Og flere i landsstyret mener det samme, sier Benjaminsen, uten å ville si om det er et flertallet der vil eventuelt vil gå for å trekke partiet fra regjeringsdeltakelsen.

- Men det er allmen oppfatning om at smertegrensen er nådd, sier hun.

SV-LOGO I OLJE:  Miljøbevegelsen viste ingen nåde mot SV utenfor regjeringskvartalet i går. Her er tildligere leder i Naturvernforbundet, nå SV-representant på Stortinget fra Oslo, Heidi Sørensen, foran demonstrantene. Foto: Scanpix
SV-LOGO I OLJE: Miljøbevegelsen viste ingen nåde mot SV utenfor regjeringskvartalet i går. Her er tildligere leder i Naturvernforbundet, nå SV-representant på Stortinget fra Oslo, Heidi Sørensen, foran demonstrantene. Foto: Scanpix Vis mer

- Jens lyver 

Sosialistisk Ungdoms (SU) leder er klar på ungdomspartiets vegne.

- Jens Stoltenberg kommer med direkte løgn i gasskraftsaken, og AP og SP følger ikke opp Soria Moria-erklæringen, sier Kirsti Bergstø til Dagbladet.no.

Hun mener SV nå må vurdere deltakelsen, og om regjeringen beslutter å sende soldater til Sør-Afghanistan er grensen nådd.

- Om AP og SP velger krig, så velger de SV ut av regjering. Vi skal jobbe aktivt for at SV trekker seg fra den rød-grønne regjeringen, sier Bergstø til Dagbladet.no.

MEDLENSFLUKT: Randi Benjaminsen, fylkesleder i Buskerud SV opplever at medlemmer trekker seg i protest mot SV og Regjeringens gasskraft-vedtak.