Medlemsflukt fra Venstre

Venstre hadde jevn vekst i medlemstallet i ti år før 2013, men nå rømmer medlemmene. Samarbeidet med Frp trekkes fram som en av hovedårsakene. 

RØMMER: Medlemmene rømmer fra Venstre. Nedgangen har skjedd i særlig to hopp: Fra 2012-2013 og fra 2015-2016. På bildet er Venstre-leder Trine Skei Grande fotografert i forbindelse med høstens budsjettforhandlinger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RØMMER: Medlemmene rømmer fra Venstre. Nedgangen har skjedd i særlig to hopp: Fra 2012-2013 og fra 2015-2016. På bildet er Venstre-leder Trine Skei Grande fotografert i forbindelse med høstens budsjettforhandlinger. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I ti år fram til 2013 opplevde Venstre en vekst i medlemstallet.

Nå har veksten stagnert, og medlemmene rømmer partiet.

De ferskeste tallene for 2016 viser at partiet i dag har 8032 medlemmer, noe som er 1600 færre enn de hadde i 2012 og over 800 færre enn i 2015.

Nedgangen fra 2015 til utgangen av 2016 høres kanskje udramatisk ut, men tilsvarer faktisk ti prosent av medlemsmassen til partiet.

Samtidig merker partiet «SV-effekten» godt, og lå under sperregrensa på flere målinger før jul.

- Den store majoriteten gir ingen begrunnelse og melder seg bare ut når kontigenten kommer, men det kommer tilbakemeldinger fra folk på at det er vanskelig med Frp i regjering, sier fylkesleder Idun K. Bortne i Hordaland til Dagbladet.

Slitasje

Fylkesleder Leif Gøran Wasskog i Finnmark er enig. Han tror slitasje på grunn av regjeringssamarbeidet er årsaken, kombinert med distriktspolitikken regjeringa fører.

- Det har ikke vært tilstrekkelig distriktsfokus den siste tiden, sier Wasskog, som leder Venstres nordligste fylkeslag.

Nylig mistet partiet hans en profilert politiker, da andrekandidat Klemet Klemetsen på stortingslista trakk seg fra Venstre i protest mot regjeringas distriktspolitikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer