- Medlemsrot i SOS Rasisme

Organisasjonen avviser påstand om 15 000 feilregistrerte medlemmer.

AKTIVISTER: Her deler SOS Rasisme ut løpesedler mot David Irving i mai i år. Nå er det kjent at organisasjonen kan ha mange tusen feilregistrerte medlemmer.Foto GRØNNING/TORBJØRN Dagbladet
AKTIVISTER: Her deler SOS Rasisme ut løpesedler mot David Irving i mai i år. Nå er det kjent at organisasjonen kan ha mange tusen feilregistrerte medlemmer.Foto GRØNNING/TORBJØRN Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Organisasjonen SOS Rasisme kan ha opptil 15.000 feilregistrerte medlemmer. Nå sender organisasjonen ut brev til disse for å få avkreftet eller bekreftet medlemskapet.

- Kontrollen vi på eget initiativ har utført, har vi gjort for alle våre medlemmer. Det er en urimelig tanke at alle medlemmene er feilført, sier Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme.

SOS Rasisme var ved årsskiftet oppført med over 40.000 medlemmer og får i 2009 utbetalt rundt 7,8 millioner kroner i offentlig støtte basert på medlemstallene, skriver Klassekampen.

15.000 medlemmer får nå brev fra organisasjonen. I brevet ber man de av medlemmene som mener de ikke har vært medlem i perioden 1. juli 2007 til 31. desember 2008, om å gi tilbakemelding til SOS Rasisme.

- Vi har sendt ut brevet fordi det er viktig for oss å ha et medlemsregister som er 100 prosent. Vi ønsker bare å ha medlemmer i medlemsregisteret, sier Trond Thorbjørnsen, leder for SOS Rasisme, til NTB.

Signerte opprop

Klassekampen har intervjuet Mari-Anne Hågvar, som sier at hun tror hun intetanende kan ha blitt vervet som medlem etter å ha signert det hun trodde var et opprop. Thorbjørnsen tror imidlertid ikke det er mange av de 15.000 som har fått brev, som har blitt medlem på denne måten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer