Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medtiltalt har nektet, men nå bekrefter han Cappelens hasjkoder

Tiltalte «landcruiser» informerte retten om hasj.

HASJ: En av de andre tiltalte i saken valgte i dag å bekrefte hvordan tekstemeldinger mellom han og Cappelen var kodet og egentlig dreide seg om hasjavtaler.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
HASJ: En av de andre tiltalte i saken valgte i dag å bekrefte hvordan tekstemeldinger mellom han og Cappelen var kodet og egentlig dreide seg om hasjavtaler. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Som Dagbladet tidligere har skrevet har ord som «Messi», «GB», «Dior» og en rekke andre koder vært navn på Cappelens hasj-typer. Det har vært hasj av forskjellig kvalitet, men av gjennomgående sterk styrke.

I dag valgte en av de tiltalte i saken å gi retten innblikk i Cappelens hasjmetoder. Tiltalte, som i Cappelens hasjregnskap har blitt kalt «Cruise» og «landcruiser» har i avhør med politiet ikke svart på spørsmål om angivelige koder, men i retten i dag var historien en annen.

Han mener selv han må være mannen som kalles «landcruiser» i Cappelens hasjregnskap.

- Jeg kjører jo en landcruiser, så det er sikkert jeg som er han, sier tiltalte i retten.

47-åringen begrunner helomvendingen med at da han ble pågrepet ble redd for å bli involvert i saken, og at han derfor ikke ville si det som det var.

Julelunsj At han legger kort på bordet er ikke det samme som en erkjennelse av straffskyld. Han er tiltalt for kjøp av rundt 200 kilo hasj av Cappelen, men mener selv det ikke er snakk om så mye og erkjenner med det delvis straffskyld. Han mener det er snakk om maks opp mot 15 kilo hasj, til et spleiselag med venner og til eget bruk. Han hevder han aldri har solgt videre.

Men det som ble en overraskelse for statsadvokat og aktor Lars Erik Alfheim i retten var hvordan den tiltalte begynte å bekrefte at SMS-kontakt med Cappelen var hasjmøter- og hasjavtaler.

«Landruiser» ble i retten konfrontert med SMS etter SMS mellom han og Cappelen. I tekstmeldingene står det aldri hasj, men for eksempel avtale om «julelunsj».

- Det kan være ekstra gode varer, små mengder, men med ekstra god kvalitet, sier han.

Når tekstmeldinger formulert som «Dior ble grunnlagt i 1963...» handlet det om at hasjtypen «Dior» gikk for 63 kroner grammet eller 63 000 kroner kiloen, kunne tiltalte bekrefte.

Bekrefter Det samme ved en annen kodet melding om at «Grete Beate fyller 79 i dag. Gratulerer, kameraten» betyr at hasjtypen «GB» gikk for 79 kroner grammet eller «Prisene på dekkene er 63».

- Det er alle snakk om priser og avtaler, sier «landcruiser» i retten.

- Om narkotika? spør aktor Alfheim.

- Ja, svarer tiltalte.

Alfheim ønsker ikke å kommentere forklaringen ytterligere overfor Dagbladet.

Det er ventet at Gjermund Cappelen også vil bekrefte dette da han har erkjent befatning med 1,4 tonn hasj. Men Cappelen har overfor politiet nektet å snakke om andre tiltalte i saken eller andre personer overhode, bortsett fra en: politimannen Eirik Jensen, som er siktet for grov narkotikaforbrytelse og grov korrupsjon i en annen etterforskning som ledes av Spesialenheten for politisaker. Jensen nekter straffskyld.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling