Medvedev: - Framskritt i samtaler om rakettskjold

USA og Russland vil også kutte mer i lagrene av atomvåpen.

AVTALER NEDRUSTNING: Russlands president Dmitrij Medvedev (til høyre) og hans amerikanske kollega Barack Obama. De to statssjefene arbeider med et «veikart» mot nedrustningsavtale som kan gi nye, store kutt i tallet på langtrekkende atomvåpen, sa en russisk politiker. Foto: REUTERS
AVTALER NEDRUSTNING: Russlands president Dmitrij Medvedev (til høyre) og hans amerikanske kollega Barack Obama. De to statssjefene arbeider med et «veikart» mot nedrustningsavtale som kan gi nye, store kutt i tallet på langtrekkende atomvåpen, sa en russisk politiker. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA og Russland gjør klare framskritt i samtalene om det omstridte amerikanske rakettskjoldet, sier den russiske presidenten Dmitrij Medvedev. De to landene vil også kutte mer i lagrene av atomvåpen.

Medvedev sa etter samtaler med sin amerikanske kollega Barack Obama i Moskva mandag at Obama og hans regjering viser vilje til å lytte til russernes syn på rakettskjoldet. Obama ville ikke knytte denne spesielle saken til spørsmålet om kjernefysisk nedrustning.

- Vi har ikke funnet det passende å knytte rakettforsvaret sammen med et helt annet felt der Russland har stor slagkraft, framholdt han. En framtredende russisk politiker varslet tidligere samme dag muligheten for nye kutt i lagrene av langtrekkende atomvåpen.

«Veikart»

Viseutenriksminister Sergej Ryjabkov sier de to presidentene arbeider med et «veikart» for ruten fram mot en ny nedrustningsavtale. Denne skal erstatte den gamle START-avtalen.

Dokumentet viser felles forståelse av spørsmålet om videre kutt og begrensninger i tallet på langtrekkende, offensive våpen. Det blir usedvanlig viktig, fordi det vil gi oss et veikart fram mot en framtidig traktat, sier Ryjabkov ifølge nyhetsbyrået ITAR-TASS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer