Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medvedev frykter ny verdenskrig

Alle må nå sette seg ved forhandlingsbordet og få slutt på krigen i Syria, i stedet for å utløse en ny verdenskrig, sier Russlands statsminister Dmitrij Medvedev.

- VIL HA FRED: Medvedev mener at USA og Russland må legge tungt press på alle parter i konflikten og tvinge fram en våpenhvileFoto: Ekaterina Shtukina/Sputnik/Reuters/Scanpix
- VIL HA FRED: Medvedev mener at USA og Russland må legge tungt press på alle parter i konflikten og tvinge fram en våpenhvileFoto: Ekaterina Shtukina/Sputnik/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Amerikanerne og våre arabiske partnere må tenke seg godt om: Ønsker de en permanent krig, spør Medvedev i et intervju med den tyske avisa Handelsblatt.

- En slik krig kan umulig vinnes raskt, særlig ikke i den arabiske verden der alle kjemper mot alle, sier den russiske statsministeren.

- Alle parter må nå tvinges til å sette seg ved forhandlingsbordet i stedet for å utløse en ny verdenskrig, fortsetter Medvedev.

Han mener at USA og Russland må legge tungt press på alle parter i konflikten og tvinge fram en våpenhvile.

Syriske regjeringsstyrker har med russisk flystøtte gjort store framskritt på slagmarken de siste ukene.

Russland har samtidig lagt et forslag til våpenhvile på bordet, men både USA og de syriske opprørerne er skeptiske.

Forslaget skal diskuteres når over 600 ledere fra hele verden møtes til sikkerhetskonferanse i München fredag. Håpet er at det skal rydde vei for reelle forhandlinger i Genève senere i måneden.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram