Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Medvedev priser EU for sunn fornuft

Vedtok ingen sanksjoner mot Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands president Dmitrij Medvedev beskylder EU for å vise manglende forståelse for beveggrunnene bak Russlands inngripen i Georgia.

Ifølge Medvedev har et «rimelig og realistisk» standpunkt vunnet fram i EU til tross for at enkelte medlemsland ba om sanksjoner mot Russland på grunn av landets framferd i Georgia.

Den russiske presidenten hevder likevel at EU viser manglende forståelse for Russlands handlinger.

- Det er dessverre fortsatt ingen forståelse der for hva som motiverte Russland til å bestemme seg for å drive de aggressive georgierne tilbake og anerkjenne Sør-Ossetia og Abkhasia som uavhengige stater, sier Medvedev.

Russlands statsminister Vladimir Putin roser EU for å ha vist det han kaller sunn fornuft, i sin reaksjon på konflikten mellom Russland og Georgia.

- Takk Gud, den sunne fornuften vant fram. Vi ble ikke vitne til noen ekstreme beslutninger eller forslag, og det er veldig bra. Nå har vi et grunnlag for videre samtaler med våre europeiske samarbeidspartnere, sa Putin tirsdag.

EU-toppmøtet mandag slo fast at utviklingen i forholdet mellom EU og Russland fremover er sterkt avhengig av hvordan Russland etterkommer fredsplanen.

EU fordømte Russlands invasjon av Georgia og landets anerkjennelse av utbryterregionene Sør-Ossetia og Abkhasia.

image: Medvedev priser EU for sunn fornuft

(©NTB)

FORNUFT OG FØLELSER: Russlands statsminister Vladimir Putin priser EU for at de tok til fornuft og ikke vedtok sanksjoner mot Russland. Foto: EPA/ALEXEY DRUZHININ RIA NOVOSTI /SCANPIX
FORNUFT OG FØLELSER: Russlands statsminister Vladimir Putin priser EU for at de tok til fornuft og ikke vedtok sanksjoner mot Russland. Foto: EPA/ALEXEY DRUZHININ RIA NOVOSTI /SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!