AIR FORCE RUSSLAND: Russlands president Dmitrij Medvedev skal ankomme Oslo 26. april. Foto: DMITRY ASTAKHOV
AIR FORCE RUSSLAND: Russlands president Dmitrij Medvedev skal ankomme Oslo 26. april. Foto: DMITRY ASTAKHOVVis mer

Medvedev til Oslo 26. april

Russlands president Medvedev på todagers Norges-besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Russlands president Dmitrij Medvedev etter planen ankommer Oslo mandag 26. april.

Statsbesøket er det formelt Det kongelige som står ansvarlig for, men Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet har sentrale roller og vil fastsette den politiske dagsorden for møtene mellom Russlands president og de norske motpartene.

- Jeg vil ikke bekrefte datoer, men vi arbeider for et møte i slutten av april, sier informasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet.

Stortingets utenriks- og forsvarskomite har så langt ikke fått beskjed om noe program for besøket, men komiteleder Ine Marie Eriksen Søreide (H) er orientert om statsbesøket og håper på møter med deler av delegasjonen fra Russland.

- Vi har fått beskjed om at han ankommer Norge 26. april, sier Søreide.

Hun tror ikke det blir mangel på temaer å diskutere med gjestene.

- På dagsorden for statsbesøket står helt sikkert nordområdene, olje- og gassressurser og fiskeripolitikk. Jeg håper også det fra norsk side blir satt søkelys på menneskerettigheter og pressefrihet i Russland, sier Søreide til Dagbladet.

Det har lenge vært kjent at presidenten vil besøkt Norge i løpet av våren 2010, men dette er første gang en dato er fastsatt.