TØFFERE TILTAK:  Russlands president Dmitrij Medvedev påpekte nødvendigheten av tøffere antiterrortiltak da han torsdag møtte lokale myndigheter og sikkerhetsfolk fra republikkene i det urolige Nord-Kaukasus. Foto: REUTERS / SCANPIX
TØFFERE TILTAK: Russlands president Dmitrij Medvedev påpekte nødvendigheten av tøffere antiterrortiltak da han torsdag møtte lokale myndigheter og sikkerhetsfolk fra republikkene i det urolige Nord-Kaukasus. Foto: REUTERS / SCANPIXVis mer

Medvedev vil ha tøffere antiterrortiltak

- Den siste tiden har vi tatt hodene til de verste forbryterne, men det ser ut til at dette ikke er nok, sier presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Russlands president Dmitrij Medvedev ber lederne i Nord-Kaukasus innføre tøffere antiterrortiltak.

Medvedev kom torsdag på et uanmeldt besøk til Dagestan, dagen etter selvmordsangrepet som kostet tolv mennesker livet. Regionale ledere og det lokale sikkerhetsapparatet fra alle de tre nordkaukasiske republikkene Dagestan, Ingusjetia og Tsjetsjenia ble kalt inn til et krisemøte i Dagestans hovedstad Makhatsjkala, der Medvedev understreket nødvendigheten av tøffe antiterrortiltak.


- Listen over antiterrortiltak må utvides. De må ikke bare være effektive, men også tøffe, harde om du vil, med mål om forebygging, sa Medvedev på møtet, som ble kringkastet på russisk fjernsyn.


- Må straffes

- Straff er nødvendig. Den siste tiden har vi tatt hodene til de verste forbryterne, men det ser ut til at dette ikke er nok, framholdt presidenten.


De fleste som ble drept i angrepet i Dagestan onsdag, var politifolk. Angrepet skjedde dagen etter de to bombeattentatene mot T-banen i Moskva som kostet 39 mennesker livet.


Medvedevs uttalelser markerer en hardere retorikk fra presidentens side for hvordan opprøret i Nord-Kaukasus bør håndteres.


Utvikling

Men observatører mener at Medvedevs tilnærming er noe annerledes enn den fra hans forgjenger Vladimir Putin, som i hovedsak brukte militær makt for å knuse separatistene i Tsjetsjenia.


Medvedev har lagt mer vekt på å skape økonomisk utvikling i det fattige Nord-Kaukasus, og torsdag oppfordret han russiske finansfyrster - mange av dem kommer fra regionen - til å hjelpe myndighetene gjennom å investere mer i sine hjemtrakter.


- Dere kan ikke bare investere i Moskva og i utlandet. Dere må betale deres gjeld til deres fødeland, understreket Medvedev.


(NTB)


12 DREPT:  
Bombeangrepet i Dagestan onsdag kostet tolv mennesker livet. Foto: REUTERS / NewsTeam / Zaur Halikov / SCANPIX Russlands
12 DREPT: Bombeangrepet i Dagestan onsdag kostet tolv mennesker livet. Foto: REUTERS / NewsTeam / Zaur Halikov / SCANPIX Russlands Vis mer