Medvind for Trump: nå leder han 45 - 43

Den siste målingen for CNN. Samme resultat for Los Angeles Times.

SIST SETT I OHIO:  Donald Trump på Canfield County Fair in Canfield, Ohio mandag det amerikanske svaret på Dyrsku'n. Foto: Mike Segar, Reuters/NTB Scanpix.   
SIST SETT I OHIO:  Donald Trump på Canfield County Fair in Canfield, Ohio mandag det amerikanske svaret på Dyrsku'n. Foto: Mike Segar, Reuters/NTB Scanpix.    Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To måneder før det amerikanske presidentvalget 8. november blåser det en rød valgbris over USA. Rødt er republikanerens farge - demokratene er blå.

De to aller ferskeste meningsmålingene for store amerikanske medier viser 45 - 43 i prosentoppslutning for Donald Trump mot Hillary Clinton.

I dag kom CNN med sin rykende ferske måling med to prosentpoeng i favør Trump.

- Nesten dødt løp konkluderer CNNs sjef for meningsmålinger, Jennifer Agiesta, i overskriften på artikkelen om den siste utviklingen.

Selskapet ORC Poll har gjennomført målingen for CNN i dagene 1. - 4. september.

- Innenfor rekkevidde

Valganalytiker og skribent Jan Arild Snoen merker seg CNN-målingen og flere framganger for Trump de par siste ukene - og nå har kommet «innenfor rekkevidde», som det heter på boksespråket.

- Ja, han KAN bli president i USA. I midten av august anslo jeg at Trump-seier til 20 prosent sannsynlig. Nå høyner jeg til 25 prosent. Framgangen skyldes nok at han har sagt mindre dumt etter at han fikk ny valgkampledelse.

- Det kommer nok ikke til å vare evig. På den annen side kan ikke Hillary Clinton bare sitte stille lenger og satse på Trump-blemmer. Hun må komme med noe velgerne oppfatter som positivt, sier Snoen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer