- Meg bekjent har det aldri skjedd før, sier våpensjef

Politimesteren: - Joda, han skjøt fra hylsteret.

PLASS TIL EN FINGER?  Våpenkyndige lurer på om det er mulig for en angriper å fyre av et politivåpen nede i hylsteret til standardpistolen Heckler & Koch P30L, her presentert i forbindelse med innføringen av den nye bevæpningsinstruksen i november i fjor. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET.
PLASS TIL EN FINGER? Våpenkyndige lurer på om det er mulig for en angriper å fyre av et politivåpen nede i hylsteret til standardpistolen Heckler & Koch P30L, her presentert i forbindelse med innføringen av den nye bevæpningsinstruksen i november i fjor. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag kveld hoppet en voldsdømt mann over skranken på politistasjonen i Stavanger, angrep den uniformerte og bevæpnede tjenestemannen på jobb og dro av et skarpt skudd med politimannens pistol.

Det er første gang et slikt alvorlig angrep skjer mot en polititjenestemann siden den nye instruksen om daglig bevæpning av norsk politi ble onnført i november i fjor.

Skuddet ble avfyrt med våpenet nede i hylsteret, uten at det er noen tegn til brudd på våpeninstruksen, forklarte politimester Hans Vik i Rogaland onsdag formiddag etter å ha gjort de første undersøkelsene av den dramatiske episoden.

Flere våpenkyndige lesere har stusset på forklaringen.

Umulig ? - Det skal langt på vei være umulig å få plass til en finger i et lukket hylster. Og så attpåtil få beveget fingeren til å løse sikringen og dra i avtrekkeren, skriver en våpenfaglig kyndig.

Dagbladet spør Politihøgskolens fremste våpenekspert.

- Meg bekjent har det ikke skjedd før, sier Eirik Rosø.

Og hva sier politimester Hans Vik torsdag - har det kommet fram nye opplysninger ett døgn seinere ?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.