MODEN MUSIKER: Maria Mena er blitt en moden tekstforfatter og musiker i 2011.

Foto: Håkon Eikesdal
MODEN MUSIKER: Maria Mena er blitt en moden tekstforfatter og musiker i 2011. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Mega-Mena

Maria Mena treffer et stort publikum med sine såre tekster og musikk. Hun har en gjennomslagskraft som strekker seg lenger enn popmusikkens grenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med sitt sjette album Viktoria har hun befestet sin stilling som en ener i popfaget. Maria Mena erobrer stadig flere fans med sine kompromissløse tekster, intense og vakre musikk. 25 år gammel fant hun balansen mellom det ungdommelig sårbare og en moden refleksjon.

I 2011 ga hun også et nytt liv til Ole Paus lyriske tekst «Mitt lille land».

- Et fint år - 2011 har vært et fint år for meg. Mine høydepunkt må være alle de konsertene vi har spilt og hvor fint publikum har tatt imot meg, sier Maria Mena.

Maria Mena ble som flere andre musikere en aktiv del av sorgprosessen etter terroraksjonene 22. juli. Hun deltok blant annet under minnekonserten i Oslo domkirke 30. juli. Nøyaktig to måneder etter hendelsene i Oslo og på Utøya ble minneplata «Mitt lille land» utgitt.

Flere kjente artister gikk sammen, i regi av Collings Entertainment, for å bidra musikalsk til plata. Blant dem var Maria Mena. Plata har allerede solgt i mer enn 80 000 eksemplarer og gitt et overskudd på 5,2 millioner kroner til AUF's Utøyafond, Amnesty International og Norsk Folkehjelp.

Gode kritikker
Maria Mena slapp i år singelen This Too Shall Pass, og ble umiddelbart A-listet både på P1 og P3. I september kom hun med  albumet Viktoria. Plata fikk gode kritikker og siden hennes første listeplassering i 2002 med debutsingelen My Lullaby har Maria Mena vært en av landets mest suksessfulle popartister.

I tillegg til å være en godt besøkt artist i Norge, fyller hun også spillesteder over store deler av Europa. I november holdt hun fire konserter i Nederland hvor hun har egen fanklubb. Det har hun også i Tyskland, som hun skal besøke i mars 2012.

- Jeg gleder meg veldig til Europaturnéen vi skal legge ut på i mars, sier Maria Mena.

700 000 plater Hun skal blant annet spille i København, Hamburg, Berlin og Köln, men før det skal Spellemannsprisene for 2011 deles ut. Maria Mena er nominert som beste tekstforfatter. I 2008 ble hun kåret til årets artist.

Hun er formet av oppveksten i en kunstnerisk familie. Moren skrev skuespill og faren var trommeslager. Maria og hennes lillebror Tony er begge oppkalt etter hovedfigurene i West Side Story.  Hun har allerede solgt mer enn 700 000 plater, hvorav omlag halvparten i Norge.