Mega-Mena

Maria Mena treffer et stort publikum med sine såre tekster og musikk. Hun har en gjennomslagskraft som strekker seg lenger enn popmusikkens grenser.

MODEN MUSIKER: Maria Mena er blitt en moden tekstforfatter og musiker i 2011.

Foto: Håkon Eikesdal
MODEN MUSIKER: Maria Mena er blitt en moden tekstforfatter og musiker i 2011. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med sitt sjette album Viktoria har hun befestet sin stilling som en ener i popfaget. Maria Mena erobrer stadig flere fans med sine kompromissløse tekster, intense og vakre musikk. 25 år gammel fant hun balansen mellom det ungdommelig sårbare og en moden refleksjon.

I 2011 ga hun også et nytt liv til Ole Paus lyriske tekst «Mitt lille land».

- Et fint år - 2011 har vært et fint år for meg. Mine høydepunkt må være alle de konsertene vi har spilt og hvor fint publikum har tatt imot meg, sier Maria Mena.

Maria Mena ble som flere andre musikere en aktiv del av sorgprosessen etter terroraksjonene 22. juli. Hun deltok blant annet under minnekonserten i Oslo domkirke 30. juli. Nøyaktig to måneder etter hendelsene i Oslo og på Utøya ble minneplata «Mitt lille land» utgitt.

Flere kjente artister gikk sammen, i regi av Collings Entertainment, for å bidra musikalsk til plata. Blant dem var Maria Mena. Plata har allerede solgt i mer enn 80 000 eksemplarer og gitt et overskudd på 5,2 millioner kroner til AUF's Utøyafond, Amnesty International og Norsk Folkehjelp.

Gode kritikkerMaria Mena slapp i år singelen This Too Shall Pass, og ble umiddelbart A-listet både på P1 og P3. I september kom hun med  albumet Viktoria. Plata fikk gode kritikker og siden hennes første listeplassering i 2002 med debutsingelen My Lullaby har Maria Mena vært en av landets mest suksessfulle popartister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer