KRONERULLING: Josh Wilson startet en kronerulling via nettstedet GoFundMe da kompisen mistet kona si. Nathan Johnsons kone, Megan, overlevde hjertetransplantasjon da hun var 23. Åtte timer etter hun fødte sitt første barn døde hun. Video: CNN Vis mer

Hjertetransplantasjon

Megan (31) gikk bort noen få timer etter hun hadde født sitt første barn

Da bestemte en nær venn seg for å gjøre hverdagen til alenefaren som sto igjen litt enklere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For sju år siden hadde familien feiret livet. Megan Moss Johnson (31) gjennomgikk nemlig en vellykket hjertetransplantasjon da hun var 23 år gammel grunnet en sjelden hjertesykdom. Forrige uke ble en sorgens dag.

«Hun elsket mennesker, og hun elsket mannen sin så mye. Hun stolte også på Jesus. Sorgen og savnet er veldig sterkt, men vi føler likevel at det er håp», sa en venn av familien, Josh Wilson, til CNN.

Komplikasjoner etter fødselen

Da Megan var 15 år gammel fikk hun et virus som førte til myokarditt, en svært alvorlig hjertesykdom der hjertet blir betent. Åtte år seinere måtte hun gjennom en hjertetransplantasjon på grunn av komplikasjoner, ifølge St. Louis Post – Dispatch.

– Jeg tenkte aldri på å være donor, inntil det var jeg som trengte et nytt organ. Det redder liv. Det reddet mitt liv. Det er livets gave, sa hun til Post-Dispatch den gangen.

Et år seinere giftet hun seg med mannen i sitt liv, musikeren Nathan. Like før klokka tre natt til tirsdag for en uke siden, ble Nathan og Megan Johnson foreldre for første gang. Paret hadde fått sitt første barn sammen, ei lita jente som var frisk og rask.

Men åtte timer etter fødselen opplevde den 31 år gamle nybakte moren komplikasjoner, og gikk uventet bort.

Like før kona døde, postet Nathan Johnson et bilde av familien på Instagram-profilen sin, og skrev:

«Gratulerer med dagen Eilee Kate Johnson. Megan var/er profesjonell og føler seg fantastisk. Hjertet hennes fungerte perfekt hele tiden og Eilee fant seg til rette både raskt og knirkefritt. Jeg er en heldig mann!!!»

Kompisen gjorde en ekstra innsats

En venn av paret bestemte seg for å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe barnefaren gjennom den vanskelige tida. Josh Wilson har spilt musikk og turnert sammen med Nathan Johnson, som nå skal være alene om å forsørge og ta vare på den lille, nyfødte jenta.

«Nathan er knust» skrev Wilson på en GoFundMe-side som han lagde for familien. På GoFundMe kan man opprette sin egen side for å samle inn penger til et veldedig forhold eller et eget prosjekt. Wilson ønsket å la folk donere penger slik at Johnson skulle slippe å tenke på regninger og jobb de første månedene etter at datteren ble født og kona gikk bort, forteller han til nyhetskanalen.

«Det finnes ikke ord for å beskrive dette, så jeg vil egentlig ikke si så mye mer. Dette er det eneste jeg vet. Nathan er en fantastisk mann og en fantastisk far. Han elsker datteren sin inderlig.»

Det gikk ikke lange stunden før pengene begynte å renne inn til Nathan og datteren. Fredag ettermiddag, tre dager etter siden ble opprettet, hadde Wilson samlet inn nesten tre millioner kroner.

Team Johnson

Ifølge Wilson har Megan vist mye støtte til organdonasjon etter at hun selv trengte en hjertetransplantasjon.

DEN FØRSTE REAKSJONEN: Da Trevor Sullivan våkner etter en hjertetransplantasjon sitter faren ved hans side og filmer den utrolige reaksjonen. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer

– Organene hennes kommer til å redde mer enn 50 liv. Hun kommer til å endre livene til mange mennesker på grunn av dette, sa Wilson til CNN.

GoFundMe-siden som han opprettet etter den tragiske hendelsen hadde tittelen «Team Johnson», og har nå tjent inn 3,3 millioner kroner. Målet var opprinnelig å tjene inn cirka 350 000 kroner – nå har de tjent inn nesten de tidoblede.

Flere kjente kristne artister har vist sin støtte for Johnson etter at ordet har spredd seg. Johnson spiller instrumental musikk under artistnavnet «Meaning Machine». Han har også spilt musikk for store navn som Grammy-vinneren Francesca Battistelli og Mat Kearney.

Ifølge Wilson skal donasjonene nå sørge for at Nathan Johnson ikke trenger å dra på turné de neste seks månedene mens han tilpasser seg livet med sin nyfødte.