STRAFF: Megan Huntsman har innrømmet drap på seks spedbarn. Nå er det besluttet at kvinnen må sone minst 49 år i fengsel før saken kan komme opp i retten igjen. Foto: AP Photo/Rick Bowmer
STRAFF: Megan Huntsman har innrømmet drap på seks spedbarn. Nå er det besluttet at kvinnen må sone minst 49 år i fengsel før saken kan komme opp i retten igjen. Foto: AP Photo/Rick BowmerVis mer

Megan (40) drepte og gjemte seks nyfødte barn i garasjen. Må sone minst 49 år i fengsel

Rystet USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Megan Huntsman (40) ble i april dømt til livstid i fengsel etter at hun innrømmet drap på seks av sine egne nyfødte barn i delstaten Utah i USA.

Nå har kriminalomsorgen bestemt at hun må sone minst 49 år i fengsel før hun kan bli vurdert for løslatelse. Det betyr at først i april 2064 - i en alder av 89 år - kan saken igjen komme opp i retten.

Det bekrefter talsmann Jim Hatch, ifølge New York Times.

Barnedrapssaken rystet hele USA i fjor og Huntsman ble senere dømt for seks drap ved kveling.

I pappesker Hun ble pågrepet og siktet i april i fjor, etter at eksmannen hennes kontaktet politiet og fortalte at han hadde funnet et dødt spedbarn i garasjen i parets tidligere felles hus fem mil sør for den tidligere OL-byen Salt Lake City.

Politiet ransaket hele eiendommen, og fant restene av ytterligere seks spedbarn, lagt i hver sin pappeske i samme garasje i det etablerte småhusområdet i småbyen Pleasant Grove. Et av barna skal ha vært dødfødt, resten innrømmer Huntsman nå at hun har tatt livet av.

Ifølge siktelsen ble barna drept rett etter at de ble født. I tillegg til de sju døde barna, skal kvinnen ha tre jenter i alderen 13 til 18 år.

Politiet mener at de sju døde barna er født mellom 1996 og 2006, og at ektemannen var tilstede under fødslene.

Eksmann uvitende Kvinnens eksmann har overfor politiet forklart at han ikke kjente til en eneste en av sju fødslene.

- Han visste heller ikke om graviditetene, sier politiets talsmann Michael Roberts.

Ifølge politiet er den tidligere ektemannen på nåværende tidspunkt ikke mistenkt for noen grad av medvirkning.