Megasøksmål kan endre livet til hundrevis av trafikkskadde

Flere hundre nordmenn er blitt trafikkskadd på grunn av andres grisekjøring, men de har aldri fått oppreisning.

DRAMATISK: Ulykken fra 7. desember i 1999 ble slått stort opp i nasjonale medier. Politiet ble gransket etter at de satte opp en politisperring for å stoppe fyllekjøreren i Søgne. Sperringen var delaktig i at sjåføren kjørte inn i flere uskyldige bilister som ikke kom seg forbi sperringene. Foto: Kjell Inge Søreide
DRAMATISK: Ulykken fra 7. desember i 1999 ble slått stort opp i nasjonale medier. Politiet ble gransket etter at de satte opp en politisperring for å stoppe fyllekjøreren i Søgne. Sperringen var delaktig i at sjåføren kjørte inn i flere uskyldige bilister som ikke kom seg forbi sperringene. Foto: Kjell Inge Søreide Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet):Nå gruppesaksøker Landsforeningen for trafikkskadde staten og i november starter en rettssak som kan påvirke hverdagen til flere hundre trafikkskadde nordmenn i Norge.

Saken gjelder personer som har blitt skadd i trafikken etter at de har blitt påkjørt av en fyllekjører eller andre som har opptrådt grovt uaktsomt på veien, men som ikke har hatt råd til å betale oppreisningskravet etter domfellelse. Staten har vedgått at de brøt Norges forpliktelser til EØS-avtalen fra 1994 til 2009.

I fjor kom det en endring i norsk lov, som gjør at den trafikkskadde kan få penger utbetalt av forsikringsselskapet, som igjen kan kreve det av fyllekjøreren. Staten satte en tilbakevirkende grense til 1. januar 2001.

- Vi mener staten må betale for alle tilbake til 1994. Her har ikke staten gjort jobben sin. Dette kan gjelde hundrevis ikke tusen mennesker, sier seniorrådgiver Per Oretorp i LTN.

Nå håper han flere trafikkskadde skal melde seg til foreningen for å bli med i gruppesøksmålet. Fristen for å være med går ut 1. juli.

- Tøysete Tre av de som er med er Lena Olava Stiland (28), faren Johan Kvelland (67) og Rune Haughom (35).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer