- Meget dyktig og effektiv politimann

Tidligere lensmann i Modum, Halvor A. Hartz, kjente godt etterfølgeren som er siktet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuelle tjenester.

SIKTEDES TIDLIGERE SJEF: Tidligere Modum-lensmann Halvor A. Hartz hadde som politisjef intet å utsette på politimannen som nå er siktet for å ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg seksuelle tjenester. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
SIKTEDES TIDLIGERE SJEF: Tidligere Modum-lensmann Halvor A. Hartz hadde som politisjef intet å utsette på politimannen som nå er siktet for å ha utnyttet sin stilling for å skaffe seg seksuelle tjenester. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Tidligere lensmann i Modum, Halvor A. Hartz, ble ansatt ved Modum lensmannskontor i 1973. Han ble lensmann i 2001 og var i den stillingen til han gikk ut i permisjon grunnet utenlandstjeneste for to år siden.

Han kjenner godt den konstituerte lensmannen som nå er siktet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuelle tjenester.

- Denne saken er dypt beklagelig for alle den angår, sier Halvor A. Hartz til Dagbladet.no.

- Meget dyktig
Som sjef hadde han ikke noe å utsette på sin tidligere underordnede.

- Da jeg var lensmann fant jeg aldri anledning til å stille spørsmål ved hans egnethet. Han var en meget dyktig og effektiv politimann, sier Hartz til Dagbladet.no.

Hartz har tjenestegjort som sjef for FNs samlede politistyrker ved FN-hovedkvarteret i New York. Han har også vært politisjef på Balkan for deretter å være sjef for de norske politistyrkene i Afghanistan. Nå er han stipendiat ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

For kort tid siden ble det kjent at den siktede, etter to år som fungerende lensmann i Modum, ikke var blant søkerne til jobben som lensmann i Modum etter Hartz, som nylig sa opp lensmannsstillingen han var permitert fra.

Følger rutiner
Dagbladet.no har i dag besøkt lensmannskontoret på Modum. Fredag ble Jarle Hopperstad konstituert som ny lensmann. Han ønsker ikke å si noe om hvilke tanker de ansatte ved lensmannskontoret gjør seg rundt det som er skjedd.

- Vi har våre rutiner vi går i gjennom når sånne ting skjer, sier Hopperstad til Dagbladet no.

På generelt grunnlag uttaler Hopperstad at det er en lettelse «at de slipper å etterforske sine egne».