- Meget omfattende detaljstyring

Ingelin Killengreen peker rett på Knut Storberget etter 22. juli-rapporten.

I HARDT VÆR: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen får hard medfart i 22. julirapporten. Nå legger hun mye av skylda på tidligere justisminister Knut Storberget. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
I HARDT VÆR: Tidligere politidirektør Ingelin Killengreen får hard medfart i 22. julirapporten. Nå legger hun mye av skylda på tidligere justisminister Knut Storberget. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Killengreen sier at hun prøvde å stoppe at Justisdepartementet blandet seg inn i småsaker i stedet for å bygge en helhetlig beredskap.

I  22. juli-kommisjonens rapport får Justisdepartementet (JD), ikke minst under Knut Storberget, kritikk for å ha tenkt for lite helhetlig i beredskapsarbeidet. I stedet skal justisministeren nærmest ha snublet i beina til politidirektør Ingelin Killengreen.

«Politidirektoratet ble etablert for å sikre en sterk faglig ledelse av etaten, og for å innføre et tydeligere skille mellom den faglige og politiske ledelsen av politiet. I arbeidet har vi imidlertid sett en rekke eksempler på at dette skillet ikke har vært så tydelig. Kommisjonen stiller spørsmål ved om den politiske ledelsen i JD har engasjert seg for sterkt i detaljer ved virksomheten og for lite i de lange linjer».

- Bekymret Selv har Killengreen de siste dagene måttet tåle kritikk fra egne rekker for at også hun som politidirektør var for detaljorientert, lite åpen for andres ideer og for å ha skapt en fryktkultur. Men overfor Dagbladet går kvinnen som ledet direktoratet i elleve år nå langt i å legge skylda på justisministeren for dårlige strategiske valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer